Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
15:23:52

Χαλκίδα

π. Λίβυος: Ένα μάθημα ζωής

Διάλεξη με θέμα «7 Κανόνες για να Ζήσεις» δίνει ο πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (ή πατέρας Λίβυος, όπως είναι γνωστός στους περισσότερους), την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στη Χαλκίδα.
Προσκεκλημένος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης», των εκδόσεων «Ψυχογιός» και του Βιβλιοπωλείου «Ίαμβος», θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Ζήσε / Τελικά φοβόμαστε να πεθάνουμε ή μήπως, να ζήσουμε;», θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

..........................................................................................................................................................

[ Την ζωή δεν την αναλύουμε αλλά τη ΖΟΥΜΕ.
Τη ΧΑΡΑ δεν την βρίσκουμε αλλά τη φτιάχνουμε.
Τελικά δεν είναι το ΣΚΟΤΑΔΙ που μας τρομάζει αλλά το ΦΩΣ που κουβαλάμε μέσα μας.
Καμία ΔΥΣΚΟΛΙΑ δεν πρέπει να μας φοβίζει, αφού ό,τι δυσκόλεψε το «εγώ» μας ελευθέρωσε την ΨΥΧΗ μας.
ΖΗΣΕ τώρα χωρίς να ζητάς όλα να είναι τέλεια. Δε χρειάζεται να είσαι ΤΕΛΕΙΟΣ για να είσαι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.
Η ΖΩΗ δεν έχει κάποιο νόημα, η ίδια είναι το ΝΟΗΜΑ.
Γι' αυτό ΤΟΛΜΗΣΕ να ζήσεις. Μην κρυφτείς από τις ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. Κοίταξε κατάματα τους φόβους σου. Οι ΦΟΒΟΙ είναι οι κρυμμένες μας ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Κάθε ΦΟΒΟΣ κρατάει στο σκοτάδι το δικό μας ΦΩΣ.
ΤΟΛΜΗΣΕ να κοιτάξεις κατάματα τον ΔΕΙΛΟ εαυτό σου εάν θέλεις να συναντήσεις τον ΗΡΩΑ που κουβαλάς μέσα σου. Κι αυτό μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το πραγματοποιήσεις: να ΖΗΣΕΙΣ. Διότι στο τέλος του ταξιδιού δε θα έχει σημασία πόσων χρόνων πέθανες αλλά πόσο ΕΖΗΣΕΣ! ]