Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
11:10:48

Χαλκίδα

Με 87 συμμετοχές η Ανάβαση της Κύμης

Η 21η Ανάβασης Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαΐου.

Ο αγώνας θα αποτελέσει τον τέταρτο γύρο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων. Προσμετράει, επίσης, στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων.
Την ευθύνη της οργάνωσης έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Start Line, με τη στήριξη του Δήμου Αλιβερίου-Κύμης.

Οδηγοί και συνοδηγοί στα buckets, αναμένεται να «κονταροχτυπηθούν» στην μήκους 2,85 χιλιομέτρων γνωστή διαδρομή των 52 στροφών, με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν τη πόλη.
Το ενδιαφέρον των οδηγών αποδείχτηκε έντονο, αφού οι συμμετοχές έφτασαν τις 87 (από 52 πέρυσι) και διακρίνονται για την ποιότητά τους, σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα αυτοκίνητα όλων των Ομάδων (Ν / 18 συμμετοχές, Α / 11 συμμετοχές, Ε / 19 συμμετοχές, Formula Saloon / 29 συμμετοχές, Ιστορικά / 10 συμμετοχές) που προσμετρούν στη βαθμολογία των Πρωταθλημάτων Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Το πρόγραμμα του διημέρου θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου (27 Μαΐου) στο Λιμάνι της Κύμης, όπου θα διεξαχθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος για οδηγούς και αυτοκίνητα. Στις 12:45 το μεσημέρι, αφού έχει ανακοινωθεί ο πίνακας εκκινούντων, θα ξεκινήσουν οι χρονομετρημένες δοκιμές
Η δραστηριότητα θα κορυφωθεί την Κυριακή (28 Μαΐου), καθώς στις 11:30 το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο από τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα κρίνουν τους νικητές σε ομάδες και κλάσεις.
Ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, μία ώρα και πλέον πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου, στις 11:30 και στις 10 το πρωί, αντίστοιχα.

Η Ανάβαση αναμένεται να προσελκύσει πάρα πολλούς φίλους των αγώνων, που προσδοκούν συγκινήσεις από ένα δυναμικό και πολύ θεαματικό αγωνιστικό διήμερο, στην φιλόξενη και πανέμορφη Κύμη.
Αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα βρίσκονται στη σελίδα της εταιρείας χρονομέτρησης, www.infomega.gr.
Παράλληλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Αθλητικού Σωματείου Start Line θα μεταδίδονται τα όσα συμβαίνουν στον αγώνα.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές των αγωνιστικών κατηγοριών θα γίνει μετά τη λήξη του αγώνα, στην κεντρική πλατεία της Κύμης.