Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλκίδα – Βενετία: κοινοί δρόμοι Ιστορίας και Πολιτισμού

ΕΚΘΕΣΗ POSTERS ΒΕΝΕΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ (ΚΑΙ) ΑΠΟ ΤΟ NEGROPONTE

Έκθεση posters του Βενετού εικονογράφου Lucio Schiavon διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας και η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, με τη στήριξη και την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Η έκθεση με το γενικό τίτλο «Levante». Μέσα από το ταξίδι της, περιοδεία σε επιλεγμένες πόλεις της χώρας, θέλει να φωτίσει την κοινή κληρονομιά που δένει την Ελλάδα με τη Βενετία, ξεπερνώντας τα σημερινά εμπόδια και σύνορα με εντελώς σύγχρονο καλλιτεχνικό στυλ.

Περιλαμβάνει δεκαέξι έργα του Lucio Schiavon, εμπνευσμένα από εμβληματικούς χαρακτήρες και γεγονότα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, από την αυγή της έως σήμερα.
Μεταξύ αυτών, και έργο εμπνευσμένο από την ιστορία του Negroponte (σημ.: η Βενετσιάνικη ονομασία της Χαλκίδας), αναδεικνύοντας τον ρόλο της Εύβοιας στην κοινή κληρονομιά της Ελλάδας με τη Βενετία.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Οικία Βαΐλου, στην περιοχή του ιστορικού Κάστρου.

Θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 6:30 το απόγευμα και αθ διαρκέσει έως και το Σάββατο 3 Ιουνίου.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΚΑΛΚΩΤΑ

Εκ παραλλήλου και συμπληρωματικά, διοργανώνεται έκθεση για τη διαδρομή της ζωής και του έργου του Νίκου Σκαλκώτα, από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, τον Εμπορικό & Βιομηχανικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης – Αναψυχής - Ψυχαγωγίας
Ν. Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς» και το Σύλλογο Πολιτών «Το Κάστρο».

Η έκθεση φέρει το γενικό τίτλο «Ψηφίδες Νίκος Σκαλκώτας / Κόσμος – Μνήμη – Χρόνος».
Περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό, βιογραφικές, ιστορικές και μουσικολογικές πληροφορίες που συνθέτουν την πολυδιάστατη διαδρομή της ζωής και του έργου, του Χαλκιδέου Νίκου Σκαλκώτα, ενός από τους κορυφαίους συνθέτες του 20ου αιώνα, ενός Έλληνα μουσουργού που το έργο του έχει διεθνή απήχηση, αποδοχή και αναγνώριση.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας (πρώην ΑΣΑΧ).
Και θα διαρκέσει από το Σάββατο 27 Μαΐου έως και το Σάββατο 3 Ιουνίου.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ENCARDIA

Την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 8:30 το βράδυ, στο Πάρκο μπρος από τη Δημοτική Πινακοθήκη, διοργανώνεται συναυλία με τους Encardia.
Οι Encardia είναι ελληνικό συγκρότημα του οποίου η μουσική εμπνέεται από το παραδοσιακό μουσικό και εν γένει, πολιτισμικό τοπίο των ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου.
Στη βραδιά θα συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκίδας «τ' Αλωνάκι»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.