Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκίνηση από Ερέτρια - Χαλκίδα για το 2ο Sterea Run

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η αθλητική διοργάνωση Sterea Run.
Το 2ο Sterea Run διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την αιγίδα και τη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, τους συμμετέχοντες Δήμους Χαλκιδέων, Ερετρίας, Καρπενησίου, Δελφών, Λεβαδέων και Λαμιέων, τους Συλλόγους Δρομέων των ανωτέρω Δήμων και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων (ΕΑΣ) ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας .

Η εκκίνηση του φετινού Sterea Run θα δοθεί με τον Ληλάντιο Ημιμαραθώνιο, την Κυριακή 4 Ιουνίου.
Θα ακολουθήσουν: το Karpenisi Night Run, το Σάββατο 15 Ιουλίου / ο Ηνίοχος Δρόμος στην Άμφισσα, το Σαββατο-Κύριακο 2 & 3 Σεπτεμβρίου / ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος στη Λιβαδειά, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου / το Lamia Run Festival, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος περιλαμβάνει αγώνα 21,1 χλμ. και σκυταλοδρομία 20 χλμ. (2 Χ 10 χλμ.), με αφετηρία την Ερέτρια και τερματισμό στην παραλία της Χαλκίδας, σε κατηγορίες κατά φύλο και ηλικία. Καθώς και παιδικό αγώνα 1,5 χλμ. στη Χαλκίδα.

«Πρεσβευτές» των αγώνων αναλαμβάνουν γνωστοί πρωταθλητές με καταγωγή από τη Στερεά Ελλάδα. Πρόκειται για την Αναστασία Μαρινάκου από την Εύβοια, τον Γιώργο Διαλεκτό από την Βοιωτία και τη Ματίνα Νούλα από την Ευρυτανία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα www.sterearun.gr έχει ήδη αναρτηθεί όλο το σχετικό πληροφοριακό υλικό (λογότυπο, προκηρύξεις αγώνων, πιστοποιημένες διαδρομές, επαγγελματικές χρονομετρήσεις, live streaming, βαθμολογία συμμετεχόντων, εμφανίσεις με αριθμούς και υψηλού επιπέδου εξοπλισμός συμμετεχόντων και εθελοντών, μετάλλια αγώνων, μετακινήσεις κ.α.)
...........................................................................................................................
Φάνης Σπανός (περιφερειάρχης):
«Παρουσιάσαμε το 2022 το Sterea Run, με στόχο την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, αλλά και την προβολή του τόπου μας. Θέλαμε να μάθουν όλοι ότι η Στερεά Ελλάδα σε προκαλεί ...να τρέξεις για να τη γνωρίσεις. Και τολμώ να πω ότι το καταφέραμε, χάρη στη δική σας ανταπόκριση. Καταφέραμε -μαζί με τους 5.000 περίπου δρομείς που συμμετείχαν- να αναδείξουμε το Sterea Run σε ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα της χώρας.
Είμαστε και πάλι εδώ, λοιπόν, στην αφετηρία του 2ου Sterea Run. Επανερχόμαστε, πιο έμπειροι, ακόμη πιο καλά οργανωμένοι, για να καθιερώσουμε πλέον την αθλητική διοργάνωση που διασχίζει όλη την Στερεά Ελλάδα και ενώνει όλες τις Περιφερειακές μας Ενότητες. Σας περιμένουμε όλους στην αφετηρία του 2ου Sterea Run».

Ηλίας Μπουρμάς (εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού):
«Οι συμμετοχές, τα σχόλια, οι κριτικές, ο τρόπος που «με το καλημέρα» αγκαλιάσετε το Sterea Run, αποτελεί την μεγαλύτερη ικανοποίηση, κίνητρο αλλά ταυτόχρονα και μια πολύτιμη παρακαταθήκη για έναν αγώνα που ήρθε για να μείνει, όπως με τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο μας ζητήσατε 5000 και πλέον συμμετέχοντες, 5 έως 91 ετών, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μαζί με τους 700 συγκλονιστικούς εθελοντές που ήταν δίπλα σας.
Με την θετική ενέργεια που εσείς μας τροφοδοτείτε, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για αυτόν το χρόνο, προσκαλώντας σας ταυτόχρονα να απολαύσουμε μαζί, το 2ο μέρος του Sterea Run, αρχής γενομένης στις 4 Ιουνίου στην Εύβοια και τις μοναδικές Χαλκίδα και Ερέτρια, με το Καρπενήσι, την Άμφισσα, την Λιβαδειά και την Λαμία να ακολουθούν.».
[ Φωτογραφίες, από την περυσινή -πρώτη- διοργάνωση στη Χαλκίδα. ]

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.