Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
23:12:36

Χαλκίδα

Προσκυνηματική διαδρομή στον Όσιο

Για 8η συνεχή χρονιά, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας διοργανώνει Προσκυνηματική Διαδρομή στο Προκόπι για τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Η ομαδική πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου (δύο Κυριακές από τις 27 Μαΐου που είναι η πανήγυρη του Οσίου), με τη συνδρομή συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων, για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.
Θα ξεκινήσει (μετά από προσευχή) από τη θέση «Άγιος», λίγο μετά τις 8 το πρωί και θα ακολουθήσει μέσα από ένα σπάνιας ομορφιάς πευκοδάσος, ένα ειδικά διαμορφωμένο και σηματοδοτημένο μονοπάτι, μήκους 18 περίπου χλμ., που βρίσκεται ανατολικά του οδικού άξονα, κατά μήκος του οποίου θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.

Υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν μετακίνηση των προσκυνητών προς Άγιο, με μισθωμένα λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τη Χαλκίδα και τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου στις 7 το πρωί, με στάσεις επιβίβασης στη Νέα Αρτάκη, στο γήπεδο και στα Ψαχνά, στο Δημαρχείο.
Όμοια, δωρεάν με μισθωμένα λεωφορεία θα ακολουθήσει και η επιστροφή από Προκόπι, με τη λήξη της πεζοπορίας και μετά την προσκύνηση στον Όσιο, από τις 2 μετά το μεσημέρι.

Για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία συνίσταται στους συμμετέχοντες να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό.