Κυριακή 19 Μαϊου 2024
11:08:48

Χαλκίδα

Το πρόγραμμα γιορτασμού της 25ης Μαρτίου

Σημαιοστολισμούς, δοξολογία, καταθέσεις στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο γιορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Χαλκίδα.

Το πρόγραμμα της ημέρας, έχει ως εξής;
Σάββατο 25 Μαρτίου
11 το πρωί : Δοξολογία στο ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, με εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από την καθηγήτρια του ΓΕΛ Κανήθου, Αμαλία Κοτσαλά.
11:30 το πρωί : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου
12:15 το μεσημέρι : Παρέλαση κατά το μήκος της λεωφόρου Βουδούρη, των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, των σπουδαστών, των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των προσκόπων και των οδηγών, τμημάτων τοπικών συλλόγων κια τμημάτων της Σχολής Πεζικού.

Στις εκδηλώσεις στη Χαλκίδα, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου και το Κοινοβούλιο ο βουλευτής Σπύρος Πνευματικός.
Το Δήμο Χαλκιδέων θα εκπροσωπήσουν η δήμαρχος Έλενα Βάκα και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελαράκη και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας / Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης και Παιδείας, Κώστας Γαλάνης και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι για θέματα Παιδείας, Κώστας Γαλάνης και Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού, Ηλίας Μπουρμάς.