Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023
17:17:30

Χαλκίδα

Μοντελισμός και ιστορικές μνήμες

Έκθεση – διαγωνισμό στατικού μοντελισμού, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Μοντελιστών, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου, στην Πινακοθήκη Μυταρά (πρώην κτήριο ΑΣΑΧ) στη Χαλκίδα.

Εκτός των εκθεμάτων των μελών του τοπικού συλλόγου, θα παρουσιαστούν και κατασκευές μοντελιστών άλλων συλλόγων από όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό.

Μόνον την Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, θα παρουσιαστούν αναπαραστάσεις ελληνικών στρατιωτικών στολών του 1940 (από τον Αθηναϊκό Σύλλογο Αναπαράστασης Στρατιωτικών Στολών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου) και αναπαραστάσεις στολών και οπλισμού των αρχαίων Ελλήνων (από το Αρχαιοπρεπές Οπλιτικό Άγημα «Λεωνίδας») καθώς και αυθεντικά στρατιωτικά οχήματα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου (από την Πολιτιστική Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης).

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτά και τη Δευτέρα (20 Μαρτίου) από τις 9 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, αποκλειστικά για εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολικών μονάδων της Χαλκίδας.
[ Πληροφορίες για προγραμματισμό των επισκέψεων, στο τηλ. 697440376 ]