Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:16:36

Χαλκίδα

Η Βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο του Γ. Φιλάρετου

Το βιβλίο του Γεωργίου Φιλάρετου με τίτλο «Περιγραφή της πόλεως Χαλκίδος, μετ' εικονογραφίας του Πορθμού αυτής», παρουσιάζεται την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας, που προχώρησε στην έκδοσή του και έχει αναλάβει την απ' ευθείας διάθεσή του.

Το βιβλίο αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη έκδοση χειρόγραφου κειμένου του 1864 του Χαλκιδέου διακεκριμένου νομικού, εκδότη και πολιτικού «πατέρα της Ελληνικής Δημοκρατίας» κατά τον Ελευθέριο Βενιζέλο) Γεωργίου Φιλάρετου (1848-1929), το οποίο φυλάσσεται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου & πρώην Πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, ο φιλόλογος - επίτιμος σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, Άγγελος Μαντάς και ο μαθηματικός, συγγραφέας - εκδότης & αναπλ. πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Ιωάννης Ρίζος, ο οποίος έγραψε την εισαγωγή, έκανε τη μεταγραφή του χειρογράφου και την απόδοσή του στη νεοελληνική.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος & πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, Σούλα Παπαγεωργοπούλου.