Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
08:30:58

Χαλκίδα

Το ετήσιο φιλολογικό μνημόσυνο για τον Γιάννη Σκαρίμπα

Το ετήσιο φιλολογικό μνημόσυνο του Γιάννη Σκαρίμπα πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα «Παπαδημητρίου», με την επιμέλεια του ΔΟΑΠΠΕΧ και του Δυλλόγου «Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις ομιλίες:
-«Η νεωτερικότητα του Γιάννη Σκαρίμπα», από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεωργία Λαδογιάννη
-«Ο Γιάννης Σκαρίμπας στα σχολικά βιβλία», από τη φιλόλογο Σούλα Παπαγεωργοπούλου
-«Τυφλοβδομάδα στη Χαλκίδα / Ηθογραφία ή Πολιτική Αφήγηση;», από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Κατερίνα Κωστίου
Επίσης, η εκδήλωση περιλαμβάνει τη θεατρική παράσταση «Ο θείος μου απ' την Γκιώνα», από το Αθηναϊκό θεατρικό σχήμα «Αντίσκαστοι» του Βασίλη Τραϊφόρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Και δημιουργία χορωδίας για την μελοποίηση του ποιητικού έργου του Γιάννη Σκαρίμπα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα» αποφάσισε τη δημιουργία χορωδίας με σκοπό τη μελέτη, προώθηση και ερμηνεία του μελοποιημένου ποιητικού έργου του Γιάννη Σκαρίμπα, καθώς και άλλων κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών.
Η χορωδία, που πρωτίστως θα παρουσιάζει μελοποιημένα ποιήματα του Σκαρίμπα, αλλά και έντεχνο ελληνικό τραγούδι, θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Συλλόγου και σε ευρύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Χαλκίδας (στην οποία έζησε, λάτρεψε και ανύμνησε ο μεγάλος μας λογοτέχνης), καθώς και σε άλλες ελληνικές πόλεις, αποσκοπώντας τόσο στη διάδοση του Σκαριμπικού έργου, όσο και στην καλλιέργεια της μουσικής συνείδησης.

Η μουσική διδασκαλία των τραγουδιών θα γίνεται από καταξιωμένο μαέστρο, θα διαρκεί μιάμιση ώρα εβδομαδιαίως και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Δευτέρα ή Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 31 Ιανουαρίου, στα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου:
Κώστα Μπαϊρακτάρη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), Αίμη Γεωργουδάκη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) και Μαριέττα Γεωργιάδου (τηλ. 2221024469).