Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
05:20:30

Χαλκίδα

Η Περιφέρεια τιμά τους εθελοντές της

Με ειδική εκδήλωση, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στη Χαλκίδα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τιμά κάθε συμπολίτη από την Εύβοια που νοιάζεται πραγματικά για τον συνάνθρωπό και για τον τόπο του, που αφιερώνει χρόνο, ενέργεια και πάθος για να κάνει την κοινωνία μας καλύτερη!

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών και σε αυτό το πλαίσιο θα επιβραβευθούν -ενδεικτικά- σύλλογοι, ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες με συγκεκριμένη -σταθερή ή περιστασιακή- δράση.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού και βασική επιδίωξη, την προβολή και ανάδειξη του πρότυπου και της νοοτροπίας του εθελοντισμού.

..............................................................................................................................

Φάνης Σπανός (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας):
«Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού προσφέρεται για να εξυψωθούν οι αρετές της ανιδιοτελούς προσφοράς, της αυταπάρνησης, της πραγματικής έγνοιας για το διπλανό μας. Αναδεικνύουμε τέτοια υγιή πρότυπα. Τιμάμε και ευχαριστούμε δημόσια -είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε- κάθε συμπολίτη μας, που δίνεται ολόψυχα σε προσπάθειες για το κοινό καλό, στα εύκολα και στα δύσκολα, στις ευκαιρίες και τις δοκιμασίες.» δήλωσε ο.

Ηλίας Μπουρμάς (Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού):
«Εκφράζουμε την εκτίμησή μας στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Τιμούμε τους συμπολίτες μας, που με κύρια χαρακτηριστικά, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αυταπάρνηση και τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, αποτελούν πολύτιμο, αναπόσπαστο κομμάτι μας, σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, της καθημερινότητας μας γενικά. Η προσφορά τους είναι πολύτιμη και καταλυτική ταυτόχρονα δε, αποτελεί δείγμα πολιτισμού και εφαλτήριο για την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στη νέα γενιά. Αξίες ανεκτίμητες.»