Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα διαδραστικό ταξίδι «στις 7 κορυφές»

Το βιβλίο «Στις 7 Κορυφές» (εκδόσεις Πατάκης) των Μαρίας Ρουσσάκη και Χριστίνας Φλαμπούρη παρουσιάζεται, από την ίδιες τις συγγραφείς του και το Σύλλογο Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Το Αλωνάκι», την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου, Βορείου Ηπείρου 55β.

Ένα κορίτσι φοβάται τα ύψη αλλά ταυτόχρονα νιώθει μια ακατανίκητη έλξη γι' αυτά. Αποφασίζει λοιπόν να νικήσει τους φόβους της και να ανεβεί στις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου («7 Summits Project», στα 7 ψηλότερα βουνά σε καθεμία από τις επτά ηπείρους). Έτσι, θα μάθει πως τους φόβους τούς νικάς με την ελπίδα, τη συνεργασία, την αφοσίωση, το θάρρος και την υπομονή, και σοφότερη θα γυρίσει πίσω στο σπιτάκι της.
Σαφώς αλληγορική ιστορία για παιδιά 5-8 ετών που συνοδεύεται με μια περιήγηση στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου και στην ανακάλυψη των εσωτερικών χαρισμάτων που χρειάζεται ο καθένας ώστε να κατακτήσει τον στόχο του. Διπλή ανάγνωση, λοιπόν, την οποία βοηθάει και η σύνδεση κάθε κορυφής με έναν στόχο προσωπικής βελτίωσης.
Η ιστορία είναι βασισμένη στην κατάκτηση των 7 κορυφών του κόσμου από την Ελληνίδα ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη.
Πόσο δυσκολεύτηκε; Πώς βρήκε τον τρόπο; Οι μικροί φίλοι και φίλες θα γίνουν συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ηρωίδας, θα εμπνευστούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, βάζοντας τη δική τους σημαία στο «βουνό των στόχων» που θα τους περιμένει στην αίθουσα του Συλλόγου. Σε ένα διαδραστικό απόγευμα, με κεράσματα και μουσική, με ένα μήνυμα που μας αφορά όλους!

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗΣ: https://docs.google.com/forms/d/1dyP471a4dyboED9bHGybt45Ryhsscavx6hiDL2WwD28/edit 

..............................................................................................................................

7 – Οι εφτά κορυφές μας βοηθούν να:
Κ – Κυνηγήσουμε τους στόχους μας!
Ο – Ονειρευόμαστε αυτό που πραγματικά θέλουμε!
Ρ – Ρισκάρουμε με προσοχή!
Υ – Υψώνουμε την πίστη μας στον εαυτό μας!
Φ – Φτιάχνουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να πετύχουμε!
Ε – Εκπαιδευόμαστε για να φτάσουμε στους στόχους μας!
Σ – Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας, αλλά και σε άλλους όταν χρειαστεί!
Ανακαλύψτε κι εσείς τις δικές σας κορυφές! Γιατί μέσα σε όλους κρύβεται ένα μεγάλο «Μπορώ!».

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.