Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:55:30

Χαλκίδα

Η Δημητσάνα υποδέχθηκε το νέο Μητροπολίτη της

Το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως Νικηφόρο (Ευσταθίου) υποδέχθηκε, την Κυριακή με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, η ιστορική Δημητσάνα.

Τον εκ της Μητροπόλεως Χαλκίδας προερχόμενο νέο Μητροπολίτη συνόδευσαν ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελος και κατά σάρκα αδελφός του Νικόδημος, άλλοι κληρικοί, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Έλενα Βάκα και άλλοι λαϊκοί από τη Χαλκίδα και την Εύβοια. Ενώ, ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ως αρχιγραμματέας της Συνόδου ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου, ο νέος Μητροπολίτης επισήμανε, σε συγκινησιακό κλίμα, ότι θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο από τον Θεό, επειδή θα διακονήσει μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της Πατρίδας μας, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έρχομαι κοντά σας με χαρά και έχω στραμμένη την προσοχή και την καρδιά μου όχι στην ανθρώπινη αδυναμία μου αλλά στην δύναμη του Χριστού. Έρχομαι ως πατέρας όλων σας, να σας αγκαλιάσω και να μοιραστώ μαζί σας την χαρά και τον πόνο σας.»

[ Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης ]