Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
15:10:06

Χαλκίδα

Έκθεση κοσμήματος από το Εργαστήρι Τέχνης

Το Τμήμα Κοσμήματος του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας διοργανώνει έκθεση κοσμήματος, με το γενικό τίτλο «Κεντώντας το μέταλλο», στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου «Αριστοτέλης», στην παραλία Χαλκίδας, μέχρι και την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 6:30 το απόγευμα με 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, επιπρόσθετα, 1 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι.

Η έκθεση του Τμήματος Κοσμήματος ακολουθεί αυτές των Τμημάτων Ζωγραφικής και Φωτογραφίας και προηγείται αυτής του Τμήματος Κεραμικής. Εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Εργαστηρίου Τέχνης με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που υλοποιούνται με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τα προς έκθεση έργα έχουν έμπνευση από τα κεντήματα και τις φορεσιές των Μικρασιατών και έγιναν υπό την καθοδήγηση του δασκάλου – σχεδιαστή κοσμημάτων, Άκη Γκούμα.
Συμμετέχουν – εκθέτουν οι μαθήτριες: Ευαγγελία Δημητρίου, Αμαλία Καλαθέρη, Μαρία Κατσιβέλη, Άννα Κρασαδάκη, Νίκη Λαφαζάνη, Γεωργία Μπιλίρη, Ρούλα Πουλιανίτου, Πόπη Συρρή, Βάλη Τζελέπη, Καίτη Τζελφέ, Κέρυ Τζινιέρη, Ειρήνη Τσιγώνη Χάιδω Τσούμαρη, Ευαγγελία Τσουρβάκα, Δάφνη Χούμπερ.

[ Στο πλαίσιο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει βιβλίο (έκδοση του Δήμου Χαλκιδέων) με τα κοσμήματα των μαθητριών και το σκεπτικό που τα δημιούργησαν. ]