Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Γιορτή Σαρδέλας» την Κυριακή στη Χαλκίδα

«Γιορτή Σαρδέλας» πραγματοποιείται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον προβλήτα του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα.

Η Γιορτή έχει ως στόχο την ανάδειξη του συγκεκριμένου θαλασσινού προϊόντος αλλά και του ρόλου της Εύβοιας ως μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής και εξαγωγής του.

Η Γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ) και το Σωματείο Ιχθυέμπορων & Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», με υποστηρικτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας, το Δήμο Χαλκιδέων, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας (ΟΛΝΕ), το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΟΠΑΣΤΕ), την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας , το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης – Αναψυχής –Ψυχαγωγίας Ν. Εύβοιας «Ξένιος Ζευς», το IEK Praxis, την Alia Sea Food Company και το Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής, θα διεξαχθούν
- από τις 3:15 μετά το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ανοιχτό εργαστήριο με μαγειρέματα και συνταγές σαρδέλας Ευβοϊκού, από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου
- από τις 4 έως και τις 5:30 το απόγευμα, διαγωνισμός μαγειρικής επαγγελματιών με κύριο υλικό το τοπικώς παραγόμενο προϊόν.
Θα έχει προηγηθεί, από τη 1 έως και τη 1:30 μετά το μεσημέρι, χορευτικό πρόγραμμα από το Σύλλογο «τ' Αλωνάκι».
Ενώ, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ξεκινάει στις 5:30 το απόγευμα και περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του Ηλία Γάκου και χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο Ψαχνών «Ευ ζην».
Και βέβαια, δωρεάν ψητή σαρδέλα Ευβοϊκού, κρασί τσίπουρο και ούζο.

Παράλληλα, από τις γαστρονομικές δράσεις θα ενισχυθούν έμπρακτα κοινωνικές δομές της Εύβοιας με δράσεις αλληλεγγύης, αφού τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Νοσοκομείου Χαλκίδας και στα Εκκλησιαστικά Γηροκομεία σε Χαλκίδα, Κύμη και Κάρυστο.

Η «Γιορτή Σαρδέλας» θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος δηλώνει:
«Η υπεροχή της σαρδέλας Εύβοιας έχει αναγνωριστεί εντός και εκτός συνόρων καθώς αποτελεί μια εξαιρετική διατροφική επιλογή χάρη στην ιδιαιτερότητα της γεύσης της. Το ΥπΑΑΤ, με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών προϊόντων και τη διάσωση και διατήρηση του φυσικού πλούτου, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή μέσω δράσεων και παρεμβάσεων.»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.