Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
20:55:57

Χαλκίδα

Ανάβαση Ριτσώνας και πάλι

Η ιστορική Ανάβαση Ριτσώνας, η δημοφιλέστερη ανάβαση της χώρας, στην κλασική διαδρομή πλησίον της Χαλκίδας, επανέρχεται. O αγώνας διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου, αποτελώντας τον πέμπτο γύρο του Πανελληνίου πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού των Ιστορικών αυτοκινήτων!

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων και οι χρονομετρημένες δοκιμές και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, θα γίνουν τα δύο σκέλη του αγώνα, με ώρα έναρξης στις 10:30 το πρωί. Και τις δύο ημέρες, ο δρόμος θα κλείσει από τις 9 το πρωί.
Ο αγώνας θα φέρει το όνομα Ανάβαση Ριτσώνας «Νίκος Παππάς», εις μνήμην του επί σειρά ετών γιατρού των αγώνων, Νίκου Παππά που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει και πάλι το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), με το Δήμο και την Περιφέρεια να στηρίζουν έμπρακτα το σημαντικό αυτό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Ο αγώνας πραγματοποιείται με 88 συμμετοχές και αναμένεται και φέτος να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για χιλιάδες φίλους των αγωνιστικών αυτοκινήτων.
Λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Χαλκίδας, η πρόσβαση των οχημάτων έως τη διασταύρωση με την παλιά εθνική οδό δεν θα επιτρέπεται. Η πρόσβαση στον αγώνα για τους φιλάθλους θα γίνεται από Βαθύ προς Ριτσώνα.