Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:46:18

Χαλκίδα

«Φωνές του Φθινοπωρινού Δάσους» στη Βόρεια Εύβοια

Μετά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που με την «πράσινη» δράση του Evia Film Project κέρδισε το στοίχημα, ήταν η σειρά του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με το πρόγραμμα «Οι Γέφυρες της Μουσικής», να ταξιδέψει στη Βόρεια Εύβοια και να έρθει πιο κοντά με τους κατοίκους της.
Το πιλοτικό πρόγραμμα «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια | Οι Γέφυρες της Μουσικής», περιλαμβάνεται στο ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακών έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ανασυγκρότησης και αποκατάστασης της Εύβοιας, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού, ενώνοντας δυνάμεις με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας (σε συντονισμό με τις «Γιορτές του (Νέου) Δάσους»), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.
«Οι Γέφυρες της Μουσικής» φιλοδοξούν να θέσουν τα θεμέλια για την ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών που θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια και να συμβάλουν στην πολιτισμική αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από εκδηλώσεις, αμιγώς μουσικές αλλά και συνδυαστικές με άλλες τέχνες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις που σε μεγάλο μέρος τους, ήδη πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στην Αγία Άννα, τη Λίμνη, το Πευκί, με ελεύθερη την είσοδο για το κοινό...

Με το βλέμμα στραμμένο στη καθιέρωσή του ως θεσμού, το Μέγαρο Μουσικής και το πιλοτικό του πρόγραμμα «Οι Γέφυρες της Μουσικής», επανέρχονται στη Βόρεια Εύβοια.

• «Φωνές του Φθινοπωρινού Δάσους»

Με τους τουρίστες και επισκέπτες να έχουν φύγει, τρεις αγαπημένοι ερμηνευτές, τραγουδοποιοί και συνθέτες, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος, σε μια κίνηση συμβολικού περιεχομένου, ταξιδεύουν με τη φωνή τους και μία κιθάρα σε απομακρυσμένα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, ως εξής:
- Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ στους Κουρκουλούς, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης
- Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ στους Παππάδες, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης
- Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ στο Γυμνάσιο-Λύκειο στις Γούβες, ο Νίκος Πορτοκάλογλου
- Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ στις Μηλιές, ο Νίκος Σταμούλος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

[ Το Νοέμβριο, από το Μέγαρο Μουσικής και πάλι, διοργανώνονται
• «Εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δράσεις»
που απευθύνονται κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα πραγματοποιηθούν σε Δημοτικά Σχολεία των χωριών και των πόλεων της Βόρειας Εύβοιας. Περιλαμβάνουν σεμινάριο και συναυλία του μουσικο-εκπαιδευτικού προγράμματος El Sistema Greece, τα διαδραστικά μαθήματα «Μουσική και Παραμύθια» και εκπαιδευτικά προγράμματα γνωριμίας με τα όργανα της ορχήστρας από την Underground Youth Orchestra. ]