Τρίτη 16 Απριλίου 2024
18:14:36

Χαλκίδα

Χιλιαδού – Κάννες – Χιλιαδού!...

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου το βράδυ, στην παραλία της Χιλιαδούς, εκεί όπου το περυσινό καλοκαίρι γυρίστηκε μεγάλο μέρος της, διοργανώθηκε - η επίσημη πανελλαδική πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας με τον Χρυσό Φοίνικα του φετινού Φεστιβάλ Κανών, «Το τρίγωνο της θλίψης» («Triangle of sadness»).

Σε μια ξεχωριστή openair προβολή, που διοργανώθηκε από την εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment, την εταιρεία παραγωγής Heretic Films και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως προφεστιβαλική προβολή της φετινής διοργάνωσης του (28ου) Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Με ένα τμήμα της παραλίας διαμορφωμένο σε θερινό σινεμά 200 θέσεων.
Μετά από επιθυμία του σκηνοθέτη Ruben Östlund, με την παρουσία του ίδιου και πολλών από τους συντελεστές της ταινίας καθώς και εκατοντάδων κινηματογραφόφιλων που προσήλθαν παρά τον άστατο καιρό, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών.
Και με δημοσιογραφική κάλυψη από το ΑΠΕ–ΜΠΕ και την ΕΡΤ, η οποία διέθεσε πλάνα και δηλώσεις σε εγχώρια και διεθνή τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Πριν την προβολή της ταινίας, υπήρξε ειδική αναφορά στην πρωταγωνίστρια Charlbi Dean Kriek, η οποία προ ημερών έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Φάνης Σπανός (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας):
«Δημιουργήσαμε στη Χιλιαδού, πάνω στα βότσαλα, δίπλα στο κύμα, το θερινό σινεμά των ονείρων μας...
Μέσα από το Film Office Στερεάς Ελλάδας προσελκύουμε και στηρίζουμε παραγωγούς και σκηνοθέτες, για να αναδείξουμε τον τόπο μας και την ομορφιά του μέσα από την 7η τέχνη!»

Eιρήνη Σουγανίδου (Δ/νουσα Σύμβουλος Feelgood Enterainment): «Η ατμοσφαιρική προβολή-πρεμιέρα στη Χιλιαδού, μας υπενθύμισε τη μοναδικότητα της κοινής κινηματογραφικής εμπειρίας, το να απολαμβάνουμε από κοινού ένα οπτικοακουστικό περιεχόμενο φτιαγμένο για τη μεγάλη οθόνη.»