Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:13:35

Χαλκίδα

11 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία ανοιχτά με την πανσέληνο

Τις βραδιές της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου γιορτάζει και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία ανοίγουν στο κοινό υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, με κορυφαία στιγμή την Παρασκευή 12 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι σε 50 επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν ισάριθμες εκδηλώσεις (συναυλίες, θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 55 χώροι και μουσεία.

Στην Εύβοια, δεν έχει προγραμματιστεί κάποια εκδήλωση.
Πρόκειται για επιστροφή στην περίοδο της διετίας 2017-18 (αφού το 2016 είχε έκθεση φωτογραφίας στο Φρούριο Καράμπαμπα και στη συνέχεια, το 2019 συναυλία για βιολί και πιάνο στο Μουσείο «Αρέθουσα», το 2020 έκθεση γλυπτών στο Μουσείο του Δυτικού Προμαχώνα στο Φρούριο Καράμπαμπα και το 2021 συναυλία κλασικής μουσικής από κουαρτέτο εγχόρδων στο Φρούριο Καράμπαμπα).

Στην Εύβοια, απλώς, 11 αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία θα παραμείνουν ανοικτά για το κοινό με ελεύθερη την είσοδο, από τις 8 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα. Είναι:
το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» / το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας / το Φρούριο Καράμπαμπα / το Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας / ο Ναός Δαφνηφόρου Απόλλωνα Ερέτριας / ο Αρχαιολογικός χώρος Δυτικής Συνοικίας Ερέτριας / το Μπούρτζι Καρύστου / το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου / το Αρχαιολογικό Μουσείο Σκύρου / ο Ναός Απόλλωνα Φούρκας Σκύρου / ο Αρχαιολογικός χώρος Καστροπολιτείας Σκύρου.