Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
01:20:47

Χαλκίδα

«Επισκέπτριες» στο Μουσείο της Ερέτριας

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού ««Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με την οργανωτική ευθύνη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

• 18 & 19 Αυγούστου | Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας
«Παράλληλα Κείμενα» ή «Οι Επισκέπτριες» | Παραστάσεις - Δράσεις για Παιδιά & Έφηβους
Θεατρική Ομάδα BUG

Τι γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά... Ο,τι πρέπει για μια βεγγέρα, μια δεξίωση ένα garden party έστω. Κάπως έτσι είναι ο παράδεισος, δεν συμφωνείτε; Ένας τόπος αναψυχής ίσως. Μια παραδεισένια πόλη. Και μετά τίποτα...
Στο αναψυκτήριο του Μουσείου Ερέτριας, 4 επισκέπτες και επισκέπτριες πίνουν αναψυκτικά, τρώνε πατατάκια και κάτω από την ηχητική ξενάγηση του μουσείου για τη Μικρασιατική καταστροφή, συνδέονται με την ιστορία, τη μνήμη, την έννοια της πόλης, του κοσμοπολιτισμού, της εξόντωσης και της καταστροφής. Όσο η ώρα περνάει, οι ερωτήσεις από το μεγάφωνο, τα τραγούδια και οι χοροί εναλλάσσονται με τις ιστορικές πληροφορίες, την έννοια του Ελληνισμού, της Ιστορίας, τις μυθικές πόλεις, τις συνθήκες που άλλαξαν τον κόσμο, τις λογοτεχνικές αφηγήσεις και την εικόνα της Σμύρνης.
Τελικά τι πρέπει να θυμάται κανείς από την παγκόσμια μνήμη; και τι θα έσβηνε;

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν, με απαραίτητη την προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στο μουσείο.