Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
13:21:28

Χαλκίδα

Έρχεται η Ανάβαση της Κύμης

Επιστροφή οδηγών και συνοδηγών στα buckets (υπενθυμίζεται ότι η αποχή τους οδήγησε στην αναβολή της Ανάβασης της Ριτσώνας, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 8 Μαΐου) με την Ανάβαση της Κύμης.
Η 20η Ανάβασης Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου.

Ο αγώνας θα αποτελέσει το δεύτερο γύρο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων. Προσμετράει, επίσης, στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων.
Την ευθύνη της οργάνωσης έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο Start Line, με τη στήριξη του Δήμου Αλιβερίου-Κύμης.

Το ενδιαφέρον των οδηγών είναι έντονο, ιδιαίτερα μετά την αποχή τους από τις αγωνιστικές διοργανώσεις, και αναμένεται να «κονταροχτυπηθούν» στην μήκους 2,85 χιλιομέτρων διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα αυτοκίνητα όλων των Ομάδων (Ν,Α, Ε, Formula Saloon, Ιστορικά) που προσμετρούν στη βαθμολογία των Πρωταθλημάτων Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Στη 1:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (28 Μαΐου) είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ νωρίτερα, θα έχει προηγηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων.
Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (28 Μαΐου), με ώρα εκκίνησης στις 11:30 το πρωί.
Η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές και τις δύο ημέρες, μία ώρα και πλέον πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου, δηλ. το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι και την Κυριακή στις 10 το πρωί.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές των αγωνιστικών κατηγοριών θα γίνει μετά τη λήξη του αγώνα, στην κεντρική πλατεία της Κύμης.