Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
18:14:56

Χαλκίδα

«Ο Φύλλος» συναντά τα παιδιά

Το βιβλίο της με τίτλο «Ο Φύλλος» παρουσιάζει η συγγραφέας Ελένη Γλωσσιώτη την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στον πολυχώρο του 17ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στο Δοκό.

Η συγγραφέας θα μιλήσει στο κοινό για τη σχέση των παιδιών με τη φύση. Το βιβλίο θα προλογίσει η δ/ντρια του σχολείου Αναστασία Χατζημιχαηλίδου, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και τα παιδιά του Τμήματος Μουσικής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ενώ θα ακολουθήσει διαδραστικό παιχνίδι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο της Έλενας Γλωσσιώτη, «Ο Φύλλος», με εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θίνες» (2015 / 128 σελ.).
Είναι ένα νεανικό βιβλίο φαντασίας, που μέσα από τη ματιά ενός παιδιού, συνδέει το περιβάλλον με τον σύγχρονο πολιτισμό, εξοικειώνοντας τους μικρούς αναγνώστες με την έννοια της ιστορικότητας του περιβάλλοντος και του χρόνου, ευαισθητοποιώντας τους σε αξίες όπως ο σεβασμός στη φύση, η φιλία, η αλληλεγγύη, ο αγώνας για την ελευθερία, η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έλενα Γλωσσιώτη γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Με έντονα και διαφορετικά βιώματα και πολλά βιβλία, με φαντασία κι όνειρα σκιαγραφήθηκε ο χαρακτήρας της. Σπούδασε μαιευτική στην Αθήνα και επέστρεψε στη Χαλκίδα όπου παντρεύτηκε και εργάζεται ως δημοτική υπάλληλος. Μητέρα τεσσάρων παιδιών γλίστρησε μαζί τους ξανά στο παραμύθι και στο όνειρο.
Το 2014 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το παραμύθι της «Ο βοσκός της θάλασσας και η Αφρομαλλούσα».