Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περικοπή κονδυλίων για τους καθαρισμούς των σχολείων

Τους κινδύνους που εγκυμονεί για μαθητές και διδακτικό προσωπικό στην Εύβοια η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να περικόψει έως και 50% τους πόρους για την κάλυψη της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών, επισημαίνει με σχετική ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Εύβοιας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει πως, παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία είναι και φέτος αυξημένες, ο συνολικός αριθμός ωρών ημερήσιας απασχόλησης που δόθηκε ως επιχορήγηση από το Υπουργείο δεν επαρκεί σε καμιά περίπτωση για τις αυξημένες ανάγκες των κτιρίων που στεγάζουν χιλιάδες μαθητές στους Δήμους της Εύβοιας.
Αναφέρει μάλιστα ως παράδειγμα το Δήμο Χαλκιδέων, ο οποίος έχει φέτος μόλις 44 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, τη στιγμή που πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 72.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, πέραν της επικινδυνότητας που ενέχει, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους προϋπολογισμούς των Δήμων, καθώς καλούνται να καλύψουν με ιδίους πόρους τις μισθοδοσίες και ζητά από τον αρμόδιο υπουργό ενημέρωση εάν η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να αλλάξει πολιτική και να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, αυξάνοντας τα διατιθέμενα κονδύλια.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.