Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
21:51:17

Χαλκίδα

babis banner-02

Τι θα γίνει με την έκταση των σημερινών Φυλακών;

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης του τεχνικού φακέλου για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής Νέων Φυλακών, σε τμήμα του παλαιού Πεδίου Βολής στο Βαθροβούνι.
Πρόκειται για έκταση 90 στρεμμάτων -από τα 750 εν συνόλω στρέμματα- του παλαιού Πεδίου Βολής της Χαλκίδας, η οποία είναι κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς δεσμεύσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ή άλλα προβλήματα, καταγεγραμμένη στην Κτηματική Υπηρεσία, εκτός αστικού ιστού, κοντά σε βασικούς οδικούς άξονες.
Επόμενο στάδιο θα είναι να ετοιμαστεί ο διαγωνισμός για το νέο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, το οποίο θα λειτουργεί ως «οικονομική φυλακή», δηλαδή θα εκτίουν την ποινή τους καταδικασμένοι για οικονομικά αδικήματα.

Στη σχετική ενημέρωση προέβη η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου κατά τη συνάντησή της (την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου το πρωί) με τη δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ζήτησε από τη δήμαρχο την πρότασή του Δήμου Χαλκιδέων για τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης των 9 στρεμμάτων που στεγάζονται σήμερα οι Φυλακές.
Η δήμαρχος –αν και το θέμα των Νέων Φυλακών στο συγκεκριμένο χώρο έχει δρομολογηθεί από τις αρχές του χρόνου- δεν φάνηκε έτοιμη να καταθέσει πρόταση.

Από πλευράς της, η δήμαρχος αρκέστηκε να σημειώσει «την ανάγκη για άμεση συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για τη μελέτη και την κατασκευή των συνοδών έργων, που θα αφορούν στους δρόμους και το δίκτυο ύδρευσης κι αποχέτευσης των νέων εγκαταστάσεων».
Και υπέβαλε ένα κόμη αίτημα προς εξέταση: «την ανάγκη μετεγκατάστασης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, καθώς βρίσκεται σε κτιριακές υποδομές που δεν εξυπηρετούν την ίδια την Υπηρεσία και επιβαρύνουν τον αστικό ιστό της πόλης».

Σημειώνεται ότι η γεν. γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, λίγο αργότερα, κατά τη συνάντησή της με τον αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, Απόστολο Κουφό και τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας, Γιώργο Κουλιάκη, τους έκανε γνωστή την πρόθεσή της να ενταχθεί στα σχέδια των κτιριακών υποδομών των Νέων Φυλακών Χαλκίδας και η μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.

...................................................................................................................................

[ Το thepolisproject.gr πολλές φορές έχει τοποθετηθεί ενάντια σε ιδεοληψίες, πολιτικές πρακτικές και διοικητικές αποφάσεις της Ευβοϊκής καταγωγής γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι –για τους όποιους δικούς της λόγους (μια πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα στην Εύβοια;)- εξ αρχής ενέταξε την κατασκευή Νέων Φυλακών Χαλκίδας στο επιχειρησιακό σχέδιο για εκσυγχρονισμό των φυλακών στην Ελλάδα και δείχνει να προχωρά, ξεπερνώντας τα όποια αρχικά εμπόδια. ]