Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
05:12:30

Χαλκίδα

Και νέες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

Μετά τη συμβασιοποίηση 15 έργων κόστους 36 εκατ. ευρώ για την για την αντιπλημμυρική προστασία και την αποκατάσταση υποδομών, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε το καιρικό φαινόμενο «Θάλεια» (στις 8 & 9 Αυγούστου 2020) σε περιοχές της Κεντρικής Εύβοιας...
Και μετά τον πρώτο κύκλο εργασιών για την άρση προσχώσεων και τον καθαρισμό των ρεμάτων και ποταμών σε 19 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και σε 12 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, με τη μίσθωση άνω των 50 μηχανημάτων έργου, στο πλαίσιο της προσωρινής αντιπλημμυρικής προστασίας των πληγέντων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας...

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ιεράρχησε προτεραιότητες, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων έργων της και προχωράει σε νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού ρεμάτων, σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
Στόχος είναι «να αντιμετωπιστούν στο μέγιστο ικανό βαθμό προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα, σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας εμφάνισης πλημμυρικών συμβάντων»

Πρόκειται για τα ακόλουθα έργα (στα οποία οι εργασίες ξεκινούν στο αμέσως προσεχές διάστημα):

- «Συντήρηση – αποκατάσταση τεχνικών και λοιπών έργων ρεμάτων και ποταμών περιοχής Δήμων Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου», αρχικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.
Οι εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Αυλώνος, Ταμυνέων, Κύμης, Δυστίων, Καρύστου, Καφηρέως, Μαρμαρίου, Στυραίων, Κονιστρών, Αμαρυνθίων και Ερέτριας.

- «Συντήρηση – αποκατάσταση τεχνικών και λοιπών έργων ρεμάτων και ποταμών Κεντρικής Εύβοιας για τα έτη 2020 & 2021», αρχικού προϋπολογισμού 800 χιλ. ευρώ.
Οι εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσαπίων, Διρφύων, Χαλκιδέων, Ανθηδόνος, Αυλίδος, Ληλαντίων, Νέας Αρτάκης, Ερέτριας και Αμαρυνθίων.

- «Συντήρηση – αποκατάσταση τεχνικών και λοιπών έργων ρεμάτων και ποταμών Βόρειας Εύβοιας για τα έτη 2020 & 2021», αρχικού προϋπολογισμού 800 χιλ. ευρώ.
Οι εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Αιδηψού, Αρτεμισίου, Ιστιαίας, Λιχάδας, Ωρεών, Ελυμνίων, Κηρέως και Νηλέως.