Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
11:27:41

Χαλκίδα

babis banner-02

Παράσταση διαμαρτυρίας για αντιπλημμυρικά έργα τώρα!

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα προχωρούν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, η Επιτροπή Κατοίκων του πλημμυροπαθούς Ληλαντίου από κοινού με τις Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων από τα χωριά της Βόρειας Εύβοιας.
Ζητούμενο; Πέρα από τις ποζημιώσεις στο όλον, η άμεση προώθηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

[ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ

«Πότε επιτέλους θα βάλουν προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού; Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από την πλημμύρα της 9ης Αυγούστου 2020.
Μετά από 13 μήνες ανακοινώνονται από την Περιφέρεια οι αποκαταστάσεις οδών και καθαρισμοί ρεμάτων. Πρέπει να χειροκροτήσουμε για το αυτονόητο; Και μάλιστα όταν υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τόσους μήνες καθυστέρηση; Και πότε άραγε θα ξεκινήσουν; Μέχρι σήμερα ήμασταν απλά τυχεροί που δεν έβρεξε πολύ, γιατί όντως «μας άφησαν στην τύχη μας».
Οι υποσχέσεις για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και μελέτη αντιπλημμυρικών έργων ακόμη λόγια του αέρα. Από τον Απρίλη που υπόσχονταν ότι θα ήταν έτοιμη η μελέτη πήγαμε στον Ιούνη όπου προσπάθησαν να καθησυχάσουν με μια φωτοτυπία της παλιάς μελέτης με επικαιροποιημένο εξώφυλλο! Τώρα φτάσαμε Σεπτέμβρη, τελειώνει ακόμη μια παράταση που έδωσαν και αντί για μελέτη ακούμε ότι θα ξεκινήσουν να καθαρίζουν τα ρέματα!
Το «ακραίο και σπάνιο» καιρικό φαινόμενο που αναγράφουν στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας μας έπνιξε δύο φορές σε μία δεκαετία. Και τις δύο φορές ορθοποδήσαμε μόνοι μας. Για τι πράγμα να πρωτοφτάσουν τα ψίχουλα επιδόματα που ούτε καν τα πήραν όλοι οι πλημμυροπαθείς; Και πως επιστρέφεις «στην κανονικότητα» όταν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές; Έχουν όλοι τους ευθύνες. Φτάνει πια η κοροϊδία! Μία με τις πλημμύρες μία με τις φωτιές παίζουνε στα ζάρια τις ζωές μας!
Απαιτούμε αντιπλημμυρικά έργα, τώρα! Αποζημιώσεις στο 100%!
Προχωράμε σε κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Δεν υποχωρούμε. Την Παρασκευή θα είμαστε εκεί όλοι μαζί!»