Τρίτη 03 Αυγούστου 2021
17:21:07

Χαλκίδα

babis banner-02

Χατζημαργαρίτης υπό αμφισβήτηση

Η εικόνα του επαγγελματικού στελέχους στον τομέα της υγείας και των διορισμών παντός κόμματος, έχει πλέον αρχίσει να ξεθωριάζει για τον διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη.

Προ διμήνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας τον είχε καταγγείλει για α) πρακτικές εγκατάστασης εργολάβων μέσα στο Νοσοκομείο και β) προσλήψεις επικουρικών συμβασιούχων ρουσφετολογικά, σε θέσεις εκτός οργανογράμματος και σε αχρείαστες ειδικότητες έξω από τις ανάγκες του Νοσοκομείου όταν οι πραγματικές ανάγκες παραμένουν δραματικά ακάλυπτες!...

Τώρα, είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδας, Γεώργιος Αίσωπος που αποκαλύπτει πλευρές των πρακτικών του διοικητή.

Αφού δημοσιοποιεί το δια στόματος Χατζημαργαρίτη «δεν επιθυμώ τη συνεργασία μαζί σας», τον καταγγέλλει ότι α) έχει παραμερίσει τον Σύνδεσμο, στα όρια της επιχειρούμενης ακύρωσής του και β) δεν αναγνωρίζει το 11χρονο έργο, την προσφορά και τα ορατά αποτελέσματα των παρεμβάσεων του Συνδέσμου στο Νοσοκομείο.
Παράλληλα, εμμέσως: του προσάπτει απουσία ίσων αποστάσεων από τα κόμματα, που ερμηνεύεται ως προσκόλληση στο κυβερνόν, στις επιθυμίες του Υπουργείου και των βουλευτών του / του καταλογίζει αλαζονεία σε επίπεδο «αλάθητου του Πάπα» / τον δείχνει ως άνθρωπο που δεν αντέχει την καλόπιστη κριτική για να διορθωθούν καταστάσεις αλλά επιδιώκει την ωραιοποίησή τους ή «το κρύψιμό τους κάτω απ' το χαλί»...

[ Η ανοικτή επιστολή του προέδρου Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδας, έχει ως εξής:

«κ. Διοικητά,
Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάποια ζητήματα που αφορούν τον Σύνδεσμο Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδας:
1) Τα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου έχουν τις δικιές τους πολιτικές και κομματικές απόψεις. Όμως όταν ασχολούνται με τον Σύνδεσμο τα κομματικά τους πιστεύω έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Η πολιτική των ίσων αποστάσεων προς όλες τις παρατάξεις αποτελεί βασική αρχή του Συνδέσμου. Ελπίζω την άποψη αυτή να την υιοθετείτε και να την εφαρμόζετε και εσείς στον εαυτό σας.
2) Ο Σύνδεσμος έχει μια παρουσία 11 ετών στο νοσοκομείο. Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μας με τους εκάστοτε διοικητές, διευθυντές κλινικών, τους προέδρους σωματείου εργαζομένων ήταν άψογη. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί μας έχετε παραμερίσει και γιατί δεν επιθυμείτε, όπως μου είπατε, τη συνεργασία μαζί μας. Το γεγονός ότι τοποθετηθήκατε σε μια τόσο σημαντική θέση δε σας δίνει το δικαίωμα να ακυρώνετε φορείς και συλλόγους που πλαισιώνουν το νοσοκομείο. Τέτοιες συμπεριφορές να ξέρετε ότι μας πεισμώνουν και μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς.
3) Τα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου πρέπει να θίγουν και καταστάσεις που δεν είναι καλές με σκοπό να διορθωθούν. Το να ωραιοποιούμε καταστάσεις και να προσπαθούμε να κρύβουμε προβλήματα κάτω από το χαλί είναι κάτι που το οποίο δε σας αρέσει αλλά και δε σας εκφράζει. Άλλωστε δεν ευθύνεστε εσείς για πολλά προβλήματα του νοσοκομείου αλλά και από την άλλη δεν έχετε το αλάθητο του πάπα.
4) Όπως προανέφερα ο Σύνδεσμος λειτουργεί 11 χρόνια. Σε αυτή τη διαδρομή έχουμε κάνει αρκετά όπως η κάλυψη δαπάνης όλου του κλιματισμού στη καρδιολογική του παλαιού νοσοκομείου, η αγορά αναισθησιολογικού μηχανήματος αξίας 24.000 ευρώ , η παραχώρηση μεγάλης ποσότητας κλινοσκεπασμάτων στο νοσοκομείο μας, η κάλυψη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του κόστους μετακίνησης του τμήματος αιμοδοσίας εύρεση χορηγού προκειμένου να αγοραστεί αυτοκίνητο για το τμήμα αιμοδοσίας, η κάλυψη του κόστους τοποθέτησης παιδικών έργων τέχνης στο παιδιατρικό τμήμα, η πίεση προς κάθε επίσημο φορέα (δήμαρχο ,βουλευτές, γραμματέα υπουργείου κ.α.) προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου, η ενημέρωση ακόμα και του πρωθυπουργού (με επιστολή) για τα προβλήματα αυτά και άλλα πολλά τα οποία δεν θα αναφέρω τώρα. Όπως καταλαβαίνετε η άποψη σας ότι ο Σύνδεσμος δημιουργήθηκε μόνο για το κληροδότημα Μπαφέρου είναι πέρα ως πέρα λανθασμένη.
Φυσικά καυχόμαστε για την πίεση που ασκήσαμε αλλά και τις ενέργειες που κάναμε όσον αφορά το κληροδότημα αλλά και για την ίδρυση ογκολογικού ιατρείου στο νοσοκομείο μας. Δε θα αναφερθώ στο τι κάναμε αλλά τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας πλέον είναι ορατά με την έλευση ογκολόγου ιατρού αλλά και με την μεταφορά του χρηματικού ποσού του κληροδοτήματος σε λογαριασμό του νοσοκομείου. Αλήθεια όταν εσείς ήσασταν υποδιοικητής του νοσοκομείου και εγώ μέλος του ΔΣ και έθιγα το συγκεκριμένο θέμα εσείς τι κάνατε; Ελπίζω σε κάποια τελετή παράδοσης –παραλαβής του κληροδοτήματος να αναγνωρίσετε και να αναφέρθητε στις προσπάθειές μας. Είμαι σίγουρος ότι αν είχαμε καλύτερη συνεργασία θα είχαμε επιτύχει πολλά και θα είχαμε αναβαθμίσει, ουσιαστικά, τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας.
Κλίνοντας θέλω να επισημάνω ότι πρόεδροι, διοικητές και μέλη ΔΣ έρχονται και παρέρχονται. Να ξέρετε ότι ο Σύνδεσμος Φίλων Νοσοκομείου θα παραμείνει ζωντανός και δυνατός, άσχετα αν υπάρχουν κάποιοι που δε το θέλουν αυτό, και θα δίνει τις δικές του μάχες στη πρώτη γραμμή για το καλό πάντα του νοσοκομείου μας.» ]

[ Η προ διμήνου καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, είχε ως εξής:

«Απαράδεκτες πρακτικές υιοθετεί ο Διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας, συνεπικουρούμενος από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ: από τη μία έχει κινήσει διαδικασίες ώστε να συνάψει σύμβαση με τεχνική εταιρεία που θα είναι υπεύθυνη για την επισκευή, τη συντήρηση, τη λειτουργία των Η/Μ εγκαταστάσεων- εξοπλισμών και δικτύων του νοσοκομείου και από την άλλη προσλαμβάνει ρουσφετολογικά επικουρικούς από την ΥΠΕ..
Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: Πόσους εργαζόμενους θα μπορούσαν να προσλάβουν επικουρικά για την κάλυψη της Τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου με 350000 ευρώ; Ποσό το οποίο έχει προϋπολογιστεί για την σύμβαση με τεχνική εταιρεία, που θα παρέχει στήριξη με 14 τεχνικούς (μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς,κτλ), σε βάρδιες;
Καλούμε το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και το Διοικητή του νοσοκομείου μας να σταματήσουν την προκλητική επιλογή πρόσληψης επικουρικού προσωπικού από τις λίστες της 5ης ΥΠΕ.
Μάλιστα πρόσφατα ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ υπέγραψε, περιχαρής, απόφαση για πρόσληψη επικουρικού ΠΕ πολιτικού μηχανικού. Τους ρωτάμε να μας πουν αν προβλέπεται θέση
πολιτικού μηχανικού στο Οργανόγραμμα του νοσοκομείου. Προσέλαβαν πολιτικό μηχανικό για νοσοκομείο ή για κατασκευαστική εταιρεία;
Μήπως η εν λόγω πρόσληψη καλύψει θέση τραυματιοφορέα, μάγειρα, τραπεζοκόμου, καθαριστή ή μία από τις πολλές ειδικότητες, στις οποίες υπάρχει μεγάλη έλλειψη και είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσοκομείου; Οι θέσεις για επικουρικό προσωπικό στις ΥΠΕ άνοιξαν για να βοηθηθούν, ουσιαστικά, τα νοσοκομεία και όχι για να τακτοποιηθούν «ημέτεροι».
Επίσης η επαναφορά εργολάβων στα Νοσοκομεία είναι αιτία έντονης διαμάχης και επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους. Για αυτό σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση για το συνεργείο μέσω εργολάβου.
Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.» ]