Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:34:12

Χαλκίδα

Προς συμβασιοποίηση το έργο της Δημοτικής Αγοράς

Με μειοδότη του σχετικού διαγωνισμού την τεχνική εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ», που προσέφερε έκπτωση 51% και με τον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο να ολοκληρώνεται, αναμένεται αρχές Ιουλίου να υπογραφεί η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας».

Η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρεία για την έναρξη των εργασιών θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Σε περίπτωση πάντως ενστάσεων από τις άλλες συμμετέχουσες εταιρείες, υπολογίζεται για τα τέλη του έτους.

Το έργο, (υπολογιζόμενης της έκπτωσης 51% επί της εκτιμώμενης αξίας 12.096.774,19 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%) κόστους 5,93 περίπου εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%, θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Χαλκιδέων, µε συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων και με την επίβλεψη της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων & Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού.

[ Η φωτογραφία, έργο ζωγραφικής «η Δημοτική Αγορά», από τη συλλογή αστικών και φυσικών τοπίων της Χαλκίδας, του Γιώργου Γατόπουλου. ]