Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

12 χρόνια φυλάκισης για το δάσκαλο με την ανήλικη

Σε 12 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 52χρονος πρώην υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου της Ερέτριας, για την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος μαθητριών και το αδίκημα της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Ιούλιο του 2020. Μετά από καταγγελία καθηγήτριας στην Εισαγγελία, η Ασφάλεια έθεσε σε παρακολούθηση τον δάσκαλο και τον συνέλαβε επ' αυτοφώρω μέσα στο αυτοκίνητό του, σε απομονωμένη περιοχή έξω από την Ερέτρια ενώ βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με ανήλικο (14χρονο) κορίτσι, με το οποίο σχετιζόταν από τον καιρό που την είχε μαθήτρια στο Δημοτικό Σχολείο.
Ο δάσκαλος ομολόγησε την ερωτική σχέση με τη μαθήτρια, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του δασκάλου που επιβεβαίωναν την ασέλγεια.
Μετά δε τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του, δύο ακόμη καταγγελίες μαθητριών προστέθηκαν στη σε βάρος του δικογραφία.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο δάσκαλος ανακάλεσε την ομολογία του. Αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε «θύμα σκευωρίας».
Ανέφερε ότι η μαθήτρια ήταν ερωτευμένη μαζί του και χαρακτήρισε εαυτόν «έναν ρομαντικό δάσκαλο», που προσπαθούσε να μην έχει σχέση μαζί της.
Έκανε λόγο για δόλιους που «φύτεψαν» τις φωτογραφίες για να τον ενοχοποιήσουν και υπονόησε ευθύνη του κοριτσιού με τη φράση: «ο Θεός να την συγχωρέσει για αυτό που μου έκανε».

Στο πλευρό του στάθηκαν η σύντροφος και συγγενείς του, υποστηρίζοντας την αθωότητά του.
Με τους αντίδικους συγγενείς της 15χρονης πλέον μαθήτριας να επιμένουν στις κατηγορίες και να ζητούν την τιμωρία του.

Τελικά, ο 52χρονος κρίθηκε από τακτικούς δικαστές και ενόρκους, ομόφωνα ένοχος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων, με την τελική απόφαση να είναι για ποινή φυλάκισης 12 χρόνων.
Ο καταδικασθείς, ο οποίος οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές, άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.