Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίνουν σε ιδιώτη το παλιό νοσοκομείο ;

Την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να δώσει σε ιδιώτη το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου της Χαλκίδας για να λειτουργήσει Κέντρο Αποκατάστασης, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη».
Για το θέμα, η δήμαρχος δηλώνει άγνοια.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Δίνουν σε ιδιώτη το παλιό νοσοκομείο Χαλκίδας
Θα μετατραπεί σε «Κέντρο Αποκατάστασης»

Το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην ενοικίαση των εγκαταστάσεων του παλιού Νοσοκομείου Χαλκίδας, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί ιδιωτική μονάδα υγείας. Οι συζητήσεις, μάλιστα, έχουν προχωρήσει και εκείνο που απομένει είναι η συμφωνία του δήμου.
Το οικόπεδο του παλιού νοσοκομείου ανήκει κατά 50% στο δήμο και κατά 50% στο υπουργείο. Αντίθετα, το κτήριο είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου Υγείας, όπως και όλες οι εγκαταστάσεις.
Το σκεπτικό του υπουργείου είναι ότι εφόσον υπάρχουν όλες οι υποδομές, το κτήριο προσφέρεται να νοικιαστεί για να λειτουργήσει ως μονάδα υγείας, γιατί αν αλλάξει χρήση απαιτούνται πολυδάπανες μετατροπές.
Θεωρούν, μάλιστα, ότι στην Εύβοια δεν υπάρχει κέντρο αποκατάστασης (για ασθενείς που έχουν τραυματιστεί σε τροχαία ή έχουν υποστεί άλλες βλάβες) και ο χώρος είναι ιδανικός για να στεγαστεί εκεί μία τέτοια ιδιωτική μονάδα.
Μάλιστα, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο, με συμμετοχή και του διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, προκειμένου να συζητηθεί αυτή η προοπτική και να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού.
Για να οριστικοποιηθεί η απόφαση, απαιτείται και η συμφωνία του Δήμου Χαλκιδέων, που είναι συνιδιοκτήτης του οικοπέδου και θα πάρει μέρος των εσόδων από τα ενοίκια.
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για ενοικίαση του χώρου. Ό,τι γίνει, πρέπει να γίνει με τη δική μας συμφωνία. Όταν τεθεί το θέμα στο τραπέζι θα το συζητήσουμε και θα λάβουμε αποφάσεις» είπε η δήμαρχος Έλενα Βάκα στη «Γνώμη».

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη»

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.