Τετάρτη 12 Μαϊου 2021
12:14:56

Χαλκίδα

babis banner-02

Ζήτησαν από 78χρονο νεφροπαθή με κορωνοϊό να πάει με ταξί στην Αθήνα για αιμοκάθαρση…

Οι τραγικές ελλείψεις στο Σύστημα Υγείας, αναδεικνύονται από το περιστατικό που έρχεται στη δημοσιότητα και αφορά στην περιπέτεια ενός ηλικιωμένου νεφροπαθή, από τη Χαλκίδα που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Να πάρει ταξί για την Αθήνα και να κάνει αιμοκάθαρση σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας καταγγέλλει ότι τον προέτρεψαν από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, νεφροπαθής από την Εύβοια.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κόρη του, ο 78χρονος πατέρας της βρέθηκε θετικός στον ιό και επειδή χρειάζεται να κάνει αιμοκάθαρση την οποία μέχρι τώρα έκανε σε ιδιωτικό κέντρο στη Γλύφα της Χαλκίδας και λόγω του ιού, δεν μπορεί να συνεχίσει να της κάνει εκεί.

Εξηγήσεις ζητά δημοσίως η κόρη του 78χρονου νεφροπαθή

Όπως σημειώνει η ίδια: «Απευθυνθήκαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας κάναμε εξετάσεις και μας είπαν πως δε μπορεί να κάνει αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα. Αντιθέτως μας είπαν να πάρουμε ταξί και να πάει ο πατέρας μου σε νοσοκομείο στην Αθήνα. Και εγώ ρωτώ; Δεν είναι επικίνδυνο να γίνει διασπορά του ιού από τον πατέρα μου ο οποίος νοσεί με κορονοϊό; Δεν είναι ταλαιπωρία για έναν άνθρωπο 78 ετών να ταλαιπωρείται για να κάνει αιμοκάθαρση; Ζητώ επίσημες εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά η κόρη του 78χρονου.