Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:29:37

Χαλκίδα

Αποστόλου: «Η εστίαση της Εύβοιας δίνει μόνη της τη μάχη της επιβίωσης»

«Δεν» σε ότι αφορά στην περαιτέρω ενίσχυσή τους από κρατικούς πόρους και πολλά «εάν και εφ' όσον», που καθιστά θεωρητικά «ανοικτό» το ζήτημα αλλά στην πράξη με λιγοστές πιθανότητες, σε ότι αφορά στην περαιτέρω ενίσχυσή τους από Ευρωπαϊκούς πόρους.
Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βαγγέλης Αποστόλου από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στην αναφορά που κατέθεσε με βάση την επιστολή του Επιμελητηρίου Εύβοιας, με την οποία ζητείται η ένταξη των επιχειρήσεων εστίασης στην αποζημίωση ειδικού σκοπού, ανεξαρτήτως της μείωσης του τζίρου τους.

Σε δήλωσή του, ο Βαγγέλης Αποστόλου, αναφέρει – σχολιάζει:
«Να ευχηθώ στους επαγγελματίες της εστίασης στην Εύβοια να μην βρεθούν ξανά μπροστά σε καταστάσεις γενικού κλεισίματος.
Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την εγκατάλειψη που βιώνουν στην προσπάθειά τους να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, αφού οι κυβερνητικές υποσχέσεις για κεφάλαια κίνησης και γενικότερα για τη στήριξή τους αποδείχτηκαν λόγια του αέρα.
Η απάντηση που πήρα στην αναφορά του Επιμελητηρίου για ένταξή τους στην αποζημίωση ειδικού σκοπού ενώ αποκλείει την περαιτέρω ενίσχυση από κρατικούς πόρους και τη μεταθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ίδια στιγμή την αφήνει ανοιχτή...»

Επισυνάπτεται το καταληκτικό απόσπασμα από την απάντηση στην αναφορά:
«...Εφόσον θεωρηθεί σκόπιμη η συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο των αποζημιώσεων και για επιπρόσθετους μήνες, σε συνέχεια της πληρωμής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα διενεργηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας πόρων, για εξέταση και έγκριση από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος. Eν τω μεταξύ, η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού συνεχίζεται να χρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους.»