Τετάρτη 12 Μαϊου 2021
12:10:18

Χαλκίδα

babis banner-02

Επαναλειτουργεί η εστίαση

Άνοιξαν ξανά από τη Δευτέρα του Πάσχα, τα καταστήματα εστίασης μετά από περίπου έξι μήνες που παρέμεναν κλειστά.

Για τις περιοχές αυξημένου πολύ αυξημένου κινδύνου στις οποίες περιλαμβάνεται βέβαια και η Χαλκίδα, οι οριστικοί κανόνες λειτουργίας της εστίασης, διαμορφώνονται (θεωρητικά, αφού στην πράξη πολλές είναι οι ανέλεγκτες περιπτώσεις μη τήρησής τους) ως εξής:

Εστιατόρια, καφέ, καφέ μπαρ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering κ.λπ. θα ανοίξουν αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους όπου οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι, μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι και χωρίς την αναπαραγωγή μουσικής.
Με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό, απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή.
Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων είναι 90 εκατοστών, όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, 1,2 μέτρου, όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο και 1,8 μέτρου, όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο. Ενώ επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες έως δύο σκαμπό μαζί, με την επόμενη δυάδα σκαμπό σε απόσταση 1,5 μέτρου.
Τα καταστήματα μπορούν να ξεκινούν από τις 5 το πρωί και να σταματούν τη λειτουργία τους στις 10:45 το βράδυ, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 11 το βράδυ.
Η παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και η διανομή προϊόντων (delivery), μπορούν να συνεχίζονται και μετά τις 10:45 το βράδυ αρκεί να μην παραμένουν πελάτες στον χώρο ευθύνης της επιχείρησης.
Η –και διαδημοτική- μετακίνηση για μετάβαση σε κατάστημα εστίασης συνοδεύεται από αποστολή sms με κωδικό 6 στο 13033.