Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
15:45:36

Χαλκίδα

Απεργία και συγκέντρωση ενάντια στο ν/σ για τα εργασιακό

24ωρη πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πραγματοποιείται την Πέμπτη 6 Μαΐου.
Φέτος, σε μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στην απεργία συμμετέχουν από κοινού οι διοργανωτές των δύο ξεχωριστών συγκεντρώσεων στα τελευταία χρόνια στη Χαλκίδα, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας μαζί με το ΠΑΜΕ.
Με συγκέντρωση-συλλαλητήριο στη Χαλκίδα, στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Αγοράς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΜΑΙΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού σε αγωνιστική δράση για να βάλουμε εμπόδια στην νέα επίθεση που σχεδιάζεται και να διεκδικήσουμε.
135 χρόνια μετά το Μάη του Σικάγο (1886) και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στη χώρα μας (1919), η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στην αντεργατική νομοθεσία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων σχεδιάζει κατάργηση 8ωρου και εφαρμογή 10ωρης εργασίας με αμοιβή 8ωρης!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Μέσα στο νομοσχέδιο κόλαση περιλαμβάνονται ακόμα, αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και μονιμοποίηση της τηλεργασίας, για να δουλεύουμε όταν, όποτε και όσο θέλουν τα αφεντικά. Νέες ανατροπές στην επικουρική ασφάλιση για να γίνει ακόμα περισσότερο ατομική υπόθεση.
Ταυτόχρονα, επειδή γνωρίζουν ότι όταν σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες, νομοθετούν νέους περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση ώστε να μην κουνιέται φύλλο, να μην μπορεί κανείς να διεκδικήσει και να απεργήσει που είναι το μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
Ομολογούν ότι όλα αυτά είναι προαπαιτούμενα για να εκταμιευτεί ζεστό χρήμα από το ταμείο ανάκαμψης. Δηλαδή θυσιάζονται οι ζωές μας για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων και που στη συνέχεια θα γίνουν νέα χρέη που θα πληρώνουν και τα δισέγγονά μας.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;
Η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει νέες ανατροπές στα δικαιώματα μας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία. Ο στόχος να φοβάται ο κόσμος να αντιδράσει ή αν αντιδράσει να τον κατηγορεί για ανευθυνότητα. Στους υγειονομικούς αφού τους πλήρωσε με χειροκροτήματα ήρθε η στιγμή να τους ταΐσει και αχαριστία. Το νοσοκομείο της Χαλκίδας δίνει τη μάχη μόνο χάρη στην αυταπάρνηση των υγειονομικών καθώς παραμένουν τεράστιες ελλείψεις, και ενώ χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ – ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Όλες και όλοι μαζί, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία του νομού μας
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 10 π.μ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ
ΠΟΥ ΑΠΗΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.
Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
• Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
• Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
• Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
• Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
• Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.
Και αυτά είναι λίγα από αυτά που έχει «φροντίσει» να διαρρεύσει η κυβέρνηση για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Τα παραπάνω συνιστούν ταύτιση της Κυβέρνησης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά υγειονομική και οικονομική κρίση, απόρροια σε μεγάλο βαθμό των επιλογών της Κυβέρνησης.
Η επιθετικότητα και ο κυνισμός με τον οποίο επιχειρείται η διάλυση της καθημερινότητας και της ζωής των εργαζομένων και η επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εκμετάλλευσης, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Αποτελεί χρέος και συνάμα φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων και έμπρακτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., απορρίπτοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για υποβάθμιση και απονεύρωση του φετινού εορτασμού, προκηρύσσει 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη, 6 Μάιου 2021 και συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00πμ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παράλληλα, καλεί Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα του Ιδιωτικού Τομέα να πλαισιώσουν με τις αποφάσεις και τη συμμετοχή τους τον αγωνιστικό και ταξικό εορτασμό.