Σαββάτο 20 Απριλίου 2024
07:10:58

Χαλκίδα

Αποκτάει «σάρκα και οστά» το νέο Νηπιαγωγείο στα Λουκίσια

Ολοκληρώθηκε και το στάδιο της τοποθέτησης των προκατασκευασμένων αιθουσών -που κατέφθασαν έτοιμες για στήσιμο, μεταφερόμενες σε νταλίκες- του νέου Νηπιαγωγείου (σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτήριο) των Λουκισίων.
Με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Γιάννη Τσούρτο να εκδηλώνει και μέσω facebook τη χαρά του από την εξέλιξη αυτή.
Ο -εκλεγμένος με το συνδυασμό Ζεμπίλη- Τσούρτος έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί την εξέλιξη αυτή και προσωπική επιτυχία, μιας και ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και με την περασμένη Δημοτική Αρχή, είχε ρόλο στη δρομολόγηση τόσο του νέου Νηπιαγωγείου όσο και της αναδιαμόρφωσης της παρακείμενης πλατείας, έργα που δημιουργούν μια χωρική ενότητα εκπαίδευσης και αθλοπαιδιών στα Λουκίσια.

ΤΟ ΝΕΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ: Το έργο, προϋπολογισμού 835.000 ευρώ, δρομολογήθηκε το 2013 και χρηματοδοτείται από δημόσιες πιστώσεις, συγκεκριμένα από την ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ (πρώην Ο.Σ.Κ.). Το νέο Νηπιαγωγείο περιλαμβάνει αίθουσα διδασκαλίας, γραφείο και τουαλέτες καθώς και αύλειο χώρο έναντι της πλατείας Παλαιάς Βρύσης.

[ ΣΥΝ ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5 & ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ: Το έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δρομολογήθηκε επίσης το 2013 και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους (ΣΑΤΑ) του Δήμου Χαλκιδέων. Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση πλατείας στο πρώτο επίπεδο και την κατασκευή των τοιχείων διαχωρισμού των τριών επιπέδων του υπαίθριου δημόσιου κοινόχρηστου χώρου στην Παλαιά Βρύση, με την κατασκευή, στα δύο άλλα επίπεδα, μίνι (5Χ5) γηπέδου ποδοσφαίρου και παιδικής χαράς. ]