Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
17:21:52

Χαλκίδα

Γεν. Γραμματέας στο Υπουργείο Αποστόλου, ο Στουπής

Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Στουπής.
Η φιλία του με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και η κοινή Ευβοϊκή καταγωγή αλλά και η από κοινού συμμετοχή στο περιφερειακό εγχείρημα της «Στερεάς σε τροχιά ανάπτυξης», προφανώς και έπαιξαν το ρόλο της ως προς την επιλογή του. Ωστόσο, ο Νίκος Στουπής, για όσους γνωρίζουν, αποτελεί πρόσωπο με αξία, επιστημονική γνώση και εμπειρία, κοινωνικές ανησυχίες και περιβαλλοντικές ευαισθησίες ενώ χαρακτηρίζεται από την ευφυΐα και την εργατικότητά του.

 

[    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ
Ο Νίκος Στουπής είναι Γεωπόνος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την γεωπόνο Νάνα Καραντώνη και έχει δύο παιδιά, τον Λουκά, μαθητή Γυμνασίου και την Ελένη, φοιτήτρια του ΕΜΠ.
Είναι ειδικευμένος σε ζητήματα Ποιοτικής Γεωργίας (Εναλλακτικές μορφές, Βιολογική, Συστήματα Ολοκληρωμένης, Διαχείρισης, Περιβαλλοντικά), οικονομοτεχνικών μελετών στο αγροπεριβαλλοντικό χώρο και, σε θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Διαθέτει σημαντική επιστημονική εμπειρία στα θέματα της αγροτικής πολιτικής, της ΚΑΠ, της ελληνικής γεωργίας και της υπαίθρου. Συμμετείχε στην εκπόνησημελετών για την αειφορική διαχείριση του Υδροβιότοπου της Λίμνης του Δύστου και την ορθολογική ανάπτυξη της περιοχής.
Γεννήθηκε στο Αλιβέρι της Εύβοιας το 1960. Μετέχει από 15 χρονών στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και στην αριστερά. Οργανώθηκε στην Μαθητική Οργάνωση Δημοκρατικής Νεολαίας και, αγωνίστηκε ενεργά ως στέλεχος του Κομμουνιστικού και του Αριστερού Κινήματος. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών Γεωπονίας στο ΑΠΘ, του Συλλόγου Ευβοέων Φοιτητών Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Κ.Σ. της ΦΕΑΠΘ).
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εύβοιας, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων, μέλος της Πανελλαδικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).
Είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Βοιωτίας–Ευβοίας Σήμερα συμμετέχει ενεργά στα κοινά, στους αγώνες της αυτοδιοίκησης, στις κινητοποιήσεις για το περιβάλλον και στο περιβαλλοντικό κίνημα. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και στην γραμματεία των Συντονιστικών Επιτροπών ενάντια στον Λιθάνθρακα και στην καύση του από την ΑΓΕΤ.
Έχει εκλεγεί από το 2014 περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας. Ενώ, από τον Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε πρόεδρος του ΕΛΓΑ.   ]