Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:01:07

Χαλκίδα

Παπακωνσταντίνου σε Ρέτσα και Πίσχινα: «Παραιτηθείτε»

Η ανακοίνωση που αξιώθηκε να εκδώσει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας (ΕΠΣΕ) 23 ημέρες μετά την αθώωση Παπακωνσταντίνου, χωρίς καμία ουσιαστική απάντηση στο εξώδικο αίτημά του για αποκατάσταση, ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλούσε την αντίδραση του πρώην προέδρου της.

Ως thepolisproject.gr είχαμε εκτιμήσει (https://thepolisproject.gr/news/item/8726-kamia-apantisi-sto-aitima-gia-apokatastasi) ότι «ο καθ' υπόδειξιν Παπακωνσταντίνου και αντ' αυτού πρόεδρος Γιάννης Ρέτσας, συνεπικουρούμενος από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, δυσκολεύεται να αποδεχθεί μια τέτοια προοπτική. Το «θα ενεργήσει νόμιμα και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, εφαρμόζοντας αποφάσεις, καταστατικές διατάξεις, κανονισμούς και την αθλητική νομοθεσία» αφ' ενός δηλώνει τη διάθεση να το καθυστερήσει όσο μπορεί (με πρόσχημα την πανδημία και ζητούμενο την αναχώρηση Παπακωνσταντίνου για οικογενειακή εγκατάσταση στο Μαϊάμι) αφ' ετέρου αφήνει ανοικτές τις αναγνώσεις και τις ερμηνείες των κειμένων αυτών.»

Με σημερινή ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου (προφανώς αντιλαμβανόμενος και αισθανόμενος απροθυμία, αοριστίες και προσχήματα) καθιστά προφανή τη δυσαρέσκειά του από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται, προσωποποιεί την επιδεικνυόμενη απροθυμία για την επαναφορά του στον Γιάννη Ρέτσα και τον γεν. γραμματέα της ΕΠΣΕ, Γιώργο Πίσχινα και τους ζητάει να παραιτηθούν.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση Παπακωνσταντίνου, αναφέρεται:

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ανακοίνωση θα ήθελα να είναι με διαφορετικές συνθήκες. Το πλάνο μου, εδώ και καιρό, ήταν να ολοκληρωθεί η δικαστική περιπέτεια, να γίνει η επάνοδος μου στην Προεδρία της Ένωσης, όπως επιβάλλεται με την απόφαση του δικαστηρίου, και μετά να αποχωρήσω.
Περίμενα ότι η αθώωσή μου θα ευχαριστούσε κι η επάνοδος μου θα ήταν μια τυπική διαδικασία, παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες με πρόσωπα και καταστάσεις. Δυστυχώς, όμως, μόνο έτσι δεν έγιναν τα πράγματα, λόγω της απροθυμίας συγκεκριμένων ανθρώπων.
Τέτοιες συμπεριφορές, μιας μικρής μειοψηφίας, δεν απασχολούν το σύνολο του κόσμου που απαρτίζει το ευβοϊκό ποδόσφαιρο. Σε αυτόν τον κόσμο, παράγοντες, παίκτες, προπονητές, διαιτητές, γιατρούς, δημοσιογράφους και σε κάθε εμπλεκόμενο, που είχαμε μια άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ! Θέλω να πιστεύω, αν κι αυτά τα κρίνει η Ιστορία , ότι κάτι καλό έγινε όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμουν στη διοίκηση της Ένωσης και της ΕΠΟ.
Ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω στους πιο άμεσους συνεργάτες μου αυτά τα 17 χρόνια, που, περνώντας ατελείωτες ώρες μαζί, προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε καλύτερο περιβάλλον και συνθήκες για το άθλημα.
Η αποχώρηση μου κι η απόσταση που θα υπάρχει, σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει τα αισθήματα που τρέφω για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τα αισθήματα που με ακολουθούν από την πρώτη στιγμή που κλώτσησα την μπάλα σ' έναν επίσημο αγώνα ποδοσφαίρου, αυτά που είχα την στιγμή που ήμουν εκλεγμένος Πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας κι Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ, εξακολουθούν να είναι έντονα ακόμη και τώρα. Τώρα που αποχωρώ, αν και εκλεγμένος Πρόεδρος ΕΠΣ Εύβοιας έως το 2023, τόσο τυπικά, όσο και στα μάτια των παραγόντων του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.
Κλείνοντας, αν και δεν θα το ήθελα, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις εξαιρέσεις, στους Πίσχινα Γεώργιο και Ρέτσα Ιωάννη, Γραμματέα και Πρόεδρο της Ένωσης, αντίστοιχα. Χωρίς πολλά λόγια, όταν οι συνθήκες το απαίτησαν, «εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς και δυστυχώς ψευδόμενοι ασύστολα», χωρίς ίχνος υπερβολής.
Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να το πω δημόσια, αλλά καλό είναι να παραιτηθούν και να φύγουν, γιατί δεν χρειάζεται τέτοιου είδους παράγοντες το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο. Όχι μόνο δεν το βοηθούν, αλλά, τελικά, του κάνουν μεγάλο κακό.»

Σημείωση:
Με τη φράση «Η αποχώρηση μου κι η απόσταση που θα υπάρχει...», ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει ως δεδομένη τη μη επαναφορά του στην προεδρία της ΕΠΣΕ.
Στοιχείο που αμφισβητείται από πληροφορίες που θέλουν μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΕ να αντιδρούν στις διαθέσεις Ρέτσα – Πίσχινα και να επιχειρούν την ανατροπή τους. Ίδωμεν!...