Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
07:09:12

Χαλκίδα

Νεκρός βρέθηκε ο Σήφης Βαλυράκης

Νεκρός βρέθηκε από το Λιμενικό ο Σήφης Βαλυράκης, που αγνοείτο από σήμερα (Κυριακή 24 Ιανουαρίου) το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας όπου είχε βγει με το φουσκωτό σκάφος του.
Το σώμα του 78χρονου πρώην υπουργού ξεβράστηκε από τη θάλασσα στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή.
Βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το φουσκωτό, που νωρίτερα είχε βρεθεί από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.
Στο σκάφος, όταν βρέθηκε προσαραγμένο, η μηχανή ήταν στο πρόσω, δηλαδή δούλευε κανονικά. Οπότε το πιθανότερο συνάγεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα είτε γιατί γλίστρησε είτε γιατί λιποθύμησε και το σκάφος συνέχισε την πορεία του.
Στις έρευνες συμμετείχαν πέντε πλωτά του λιμενικού, δύο ιδιωτικά σκάφη, ενώ είχε απογειωθεί ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και βρίσκονταν καθ' οδόν άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

[ ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ
Ηλεκτρονικός μηχανικός. Παντρεμένος με τη γνωστή ζωγράφο Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.
Κορυφαίο στέλεχος της αντι-χουντικής αντίστασης και του ένοπλου κλάδου του ΑνδροΠαπανδρεϊκού ΠΑΚ, καταζητούμενος από το καθεστώς της 21ης Απριλίου, βασανίστηκε και φυλακίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ από το 1977 και με υπουργικές θητείες έως και το 1996. ]