Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
08:08:34

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Φαινόμενα …εμβολιαστικού τουρισμού και στην Εύβοια

Πριν από τρεις ημέρες άνοιξε η πλατφόρμα για τον αντίCovid εμβολιασμό των υπερηλίκων και ήδη στην Εύβοια καταγράφονται προχειρότητες και αστοχίες στον κυβερνητικό υγειονομικό σχεδιασμό που προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις.

Υπερήλικας από την Ιστιαία καλείται να εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας!...
«Εν ολίγοις, ζητάνε από τον άνθρωπο αυτό να βρει τρόπο και να διανύσει πάνω από 100 χλμ δύσβατου οδικού δικτύου, με προβληματικές δημόσιες συγκοινωνίες, προκειμένου να κάνει το απαραίτητο εμβόλιο! Ενώ, ο αρχικός προγραμματισμός του Υπουργείου Υγείας προέβλεπε τη λειτουργία 5 εμβολιαστικών κέντρων μόνο στη Βόρεια Εύβοια...», όπως σημειώνει ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Αντίστοιχο περιστατικό καταγγέλλεται και από την Αμάρυνθο, όπου επίσης ζητάνε από υπερήλικα να μεταβεί στην Κάρυστο, σε απόσταση δηλαδή 90 χλμ.!...

Στα φαινόμενα προστίθεται πλέον και ηλικιωμένος από την Παραλία Αυλίδας, που καλείται να εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο Κύμης!...

«Τα περιστατικά αυτά δεν είναι δυστυχώς μεμονωμένα.» φρονεί ο βουλευτής. Ο οποίος συμπληρώνει: «Η κυβερνητική ανικανότητα και αναλγησία στη συνολική διαχείριση της πανδημίας έχουν σαν αποτέλεσμα την αχρείαστη ταλαιπωρία και την άσκοπη έκθεση σε κίνδυνο των άνω των 85 ετών πολιτών, τη στιγμή που θα έπρεπε να διευκολύνονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία του εμβολιασμού τους.»