Σαββάτο 23 Ιανουαρίου 2021
18:53:52

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Θα δημοπρατηθούν φέτος οι Παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου;

«Το έργο Κατασκευή Παράκαμψης Βασιλικού (το σχέδιο της στη φωτογραφία), προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, μετά την επικαιροποίηση των μελετών και την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί το 1ο εξάμηνο του 2021.»...
«Το έργο Κατασκευή Παράκαμψης Αμαρύνθου, προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, μετά την επικαιροποίηση των μελετών και την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί το 2ο εξάμηνο του 2021.»...
Αυτές οι διαβεβαιώσεις παρέχονται σε έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών / Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής & Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην απάντηση του Υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ Θανάση Ζεμπίλη.

Βέβαια, το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα τελεί υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την δημοπράτηση των έργων. Για τον λόγο αυτό οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που είναι αρμόδιες, καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την άμεση επικαιροποίηση των μελετών και την έγκαιρη ωρίμανση των δύο έργων.

Δεδομένου ότι κατά καιρούς είναι πολλές οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ως προς τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Εύβοιας, οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για δημοπράτηση των Παρακάμψεων Βασιλικού και Αμαρύνθου εντός του τρέχοντος έτους, είναι προφανώς προς έλεγχο, μαζί με την πρόοδο από πλευράς τόσο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας όσο και της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου, με άμεσο τον αντίκτυπο στις πολιτικές ηγεσίες τους.