Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
00:38:27

Χαλκίδα

Στο κατηγορητήριο ως συνεργάτης του ψευτογιατρού

Ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος θυμάτων του περιβόητου ψευτογιατρού (ο οποίος εξαπατούσε κυρίως καρκινοπαθείς για να αποκομίζει μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ φέρεται να είναι υπεύθυνος ακόμα και για τον θάνατο ορισμένων ασθενών του, με τα «ματζούνια» που τους έδινε ως θεραπείες) δήλωσε ότι γιατρός - πρώην υπουργός κατηγορείται ως συνεργάτης του Νίκου Κοντοστάθη.

«Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ως συγκατηγορούμενος και συνεργάτης του Νίκου Κοντοστάθη στο κατηγορητήριο αναφέρεται ένας γιατρός, πρώην υπουργός», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής (8 Ιανουαρίου) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου. «Του έχει απαγγελθεί κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα» πρόσθεσε, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του. «Όταν έρθει η ώρα, θα το μάθετε», είπε.

Όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος των θυμάτων, εισαγγελέας και ανακριτής οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση, έχουν απευθύνει νέες κατηγορίες συνολικά κατά 15 ατόμων ως συνεργάτες του ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη. Πρόκειται για γιατρούς, μέλη διοικητικού συμβουλίου και ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών της Αττικής καθώς και για άτομα από τον χώρο της Εκκλησίας».
«Το κατηγορητήριο απευθύνει κατηγορίες με δόλο και όχι απλώς ενδεχόμενο δόλο. Δηλαδή με πρόθεση», τόνισε.

Το περιεχόμενο των δηλώσεων Σούρλα για τις διώξεις, επιβεβαίωσε σήμερα (Σάββατο 9 Ιανουαρίου) και ο Αλέξης Κούγιας, ως δικηγόρος άλλων θυμάτων του περιβόητου ψευτογιατρού

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ

Η δήλωση Σούρλα «φωτογραφίζει» τον Ευβοέα θωρακοχειρουργό – αγειοχειρουργό και πρώην υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο.

Η ειδησεογραφική εμπλοκή του Κώστα Μαρκόπουλου ξεκίνησε σχεδόν αμέσως με τη σύλληψη του απατεώνα ψευτογιατρού (τέλη Ιουνίου 2020), με αφετηρία σχετική επώνυμη καταγγελία.
Με τον ίδιον να μιλάει σε κεντρικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς αναφορά στο όνομά του αλλά με ευκρινώς αναγνωρίσιμη τη φωνή του, να προχωράει σε διαψεύσεις και να προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές.

Ο πρώην υπουργός είχε αρνηθεί κάθε σχέση και εμπλοκή με τον Νίκο Κοντοστάθη. Διέψευσε τη βασιμότητα της καταγγελίας, ενός από τους εμφανισθέντες ως εξαπατημένους ασθενείς του απατεώνα ψευτογιατρού. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν τον γνωρίζει και δεν έχουν ποτέ χειρουργήσει μαζί. Είχε δε στο πλευρό του, την Κεντρική Κλινική, που επίσης διαψεύσε τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος.

Συγκεκριμένα:
Ο 47χρονος Ροδίτης Τ.Α., ο οποίος εκπροσωπείται νομικά από τον Αλέξη Κούγια, κατήγγειλε ότι ο Κώστας Μαρκόπουλος συμμετείχε, σε συνεργασία με τον απατεώνα ψευτογιατρό, σε χειρουργείο που επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την αναπηρία του
Ο Κώστας Μαρκόπουλος, όπως δήλωσε, βρέθηκε επικουρικά εκ της ιδιότητάς του, στο χειρουργείο όπου κλήθηκε από συνάδελφό του για να κάνει θωρακοτομή και στη συνέχεια αποχώρησε, καθώς την επέμβαση την έκανε ο συνάδελφός του. («Εγώ δεν χειρουργώ ποτέ παρά μόνο με το δικό μου συνεργείο με τους δικούς μου συνεργάτες. Άρα εγώ άνοιξα τον θώρακα, τον παρέδωσα στον...., έφυγα και περίμενα όταν τελειώσουν να ξαναμπώ μέσα να αποκαταστήσω τον θώρακα.»)
Όσο για τον ψευτογιατρό, διαβεβαίωσε ότι και δεν βρισκόταν στο χειρουργείο και δεν είχε σχέση μαζί του.
Τη διαβεβαίωση ότι «ουδέποτε ο κατηγορούμενος μετείχε σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη», παρείχε και η Κεντρική Κλινική. Στην ανακοίνωσή της προσέθετε δε ότι ο καταγγέλλων «χειρουργήθηκε από τρεις εγνωσμένης αξίας γιατρούς της Κλινικής και μόνον και η επέμβαση, δεδομένου του σοβαρότατου προβλήματος από την πτώση με αλεξίπτωτο, ήταν επιτυχής». Χαρακτηρίζε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Κούγια ως «απολύτως ανακριβή, δυσφημιστική και βαρύτατα προσβλητική της νομικής προσωπικότητας και της επιστημονικής συνέπειας» της Κλινικής και προανήγγειλε ότι «η άρση της βαρύτατης προσβολής θα επιχειρηθεί νομίμως».
Όπως, κατάθεση μηνύσεων και αγωγών εναντίον όσων επιχειρούν να τον συκοφαντήσουν και να προκαλέσουν βλάβη στην ηθική και επιστημονική υπόληψή του, είχε προαναγγείλει και ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Η «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ΚΑΙ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ «ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ»

Προφανώς σε συνδυασμό με τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εμφάνιση Σούρλα, σήμερα το πρωί, ο γιατρός – πρώην υπουργός εξέδωσε δελτίο τύπου.
Στο δελτίο δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται η συμπερίληψή του στο κατηγορητήριο. Γίνεται αναφορά σε «επίσκεψή» του «στη δικαιοσύνη» και παρατίθενται οι σχετικοί λόγοι.

Το δελτίο τύπου του Κώστα Μαρκόπουλου, έχει ως εξής:
«Για ποιους λόγους επισκέφθηκε τη δικαιοσύνη ο Μαρκόπουλος.
Ο γιατρός – τ. υπουργός κ. Μαρκόπουλος επισκέφθηκε τη δικαιοσύνη για δύο λόγους:
1) Για να ζητήσει από τον ανακριτή της υπόθεσης του ψευτογιατρού, την οριστική του απεμπλοκή από την υπόθεση, καταθέτοντας στοιχεία ότι ούτε τον γνώριζε ποτέ, ούτε κάποια συναλλαγή είχε ποτέ μαζί του και ασφαλώς, δεν συνεργάστηκε μαζί του σε κάποιο χειρουργείο.
2) Τον πταισματοδίκη που έχει αναλάβει τη μηνυτήρια αναφορά του για τη πτώχευση της ΛΑΡΚΟ, διότι του ζητήθηκε να καταθέσει πλήρη στοιχεία για την ευθύνη των διοικήσεων της ΛΑΡΚΟ για τη πτώχευσή της.»

Και αργότερα, ακολούθησε ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, με την οποία είναι εμφανές ότι αρνείται κάθε καταγγελία – κατηγορία:
«Δυστυχώς σε αυτή χώρα το πιο δύσκολο είναι αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφας... Ολα τ' άλλα είναι μάλλον λιγότερο πολύπλοκα... Έχω περάσει και χειρότερα. Θα φύγει κι αυτό και ύστερα.... Έχουμε μαλλί να ξάνουμε...»