Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:28:10

Χαλκίδα

10,6 τόνοι λαθραίου χύμα καπνού εντοπίστηκαν σε φορτηγό

Στη σύλληψη 41χρονου ημεδαπού για μεταφορά με φορτηγό όχημα 10,6 τόνων λαθραίου χύμα καπνού προέβησαν τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (30 Νοεμβρίου) στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, εντόπισαν και ακινητοποίησαν προς έλεγχο στην περιφερειακή οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, στο ύψος της Αυλίδας, φορτηγό όχημα με Βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο κατόπιν ελέγχου προέκυψε ότι μεταφερόταν χύμα καπνός συνολικού μεικτού βάρους 10,6 τόνων, συσκευασμένος σε 93 χαρτόκουτες (114 κιλά ανά χαρτόκουτα), στερούμενος, στο σύνολό του, τελωνειακού ελέγχου, σήμανσης και νόμιμων παραστατικών.
Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί του κατασχεθέντος καπνού, υπολογίζεται ότι ανέρχονται περίπου στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ από την κατασχεθείσα ποσότητα θα παράγονταν περί τα 17 εκατ. λαθραία/παραποιημένα τσιγάρα.

Από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τόσο το φορτίο, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Χαλκίδας προς υπολογισμό του ακριβούς ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, όσο και το φορτηγό όχημα.
Ενώ, ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα περί λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων, πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.