Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
09:16:29

Χαλκίδα

2 τα ανακοινωθέντα νέα κρούσματα στην Εύβοια

Δύο (2) νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (στον αριθμό των 1.193 σε όλη την Ελλάδα) ανακοίνωσε, σήμερα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για 53χρονη από την Αυλίδα και 74χρονη από την Κύμη.

Με τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Εύβοια να είναι: 21 τον Αύγουστο, 26 το Σεπτέμβριο, 127 (δηλ. 5 φορές πάνω) τον Οκτώβριο και 170 (αυξημένα κατά 34% σε σχέση με τον Οκτώβριο) μία ημέρα πριν συμπληρωθεί ο Νοέμβριος. 

Με ανακοινωθέντα κρούσματα 3 στη Βοιωτία, 4 στην Ευρυτανία, 7 στη Φθιώτιδα και 1 στη Φωκίδα, η Εύβοια τα πάει πολύ καλά σε επίπεδο Περιφέρειας. Με τη Στερεά πάντως, μετά από μια ημέρα με μόλις 14 κρούσματα και την εκτόξευσή τους στα 53, να επιστρέφει στα 17! 

[ Σημείωση: Η δημοσιοποίηση των στοιχείων γίνεται με την επιφύλαξη των όσων καταγγέλλονται για ανακρίβειες στα στοιχεία που ανακοινώνονται ως προς το μητρώο ασθενών covid-19 (από «Το Βήμα») και για παράλληλο σύστημα καταγραφής με ιδιωτική εταιρία, που οδηγεί –αν όχι σε απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων- σε καθυστέρηση ενημέρωσης των λοιμωξιολόγων της επιτροπής κατά τουλάχιστον μια εβδομάδα ή και στη δυνατότητα «μαγειρέματος» στοιχείων από πολιτική σκοπιμότητα (από τη «Δημοκρατία»), δημοσιεύματα που πάντως διαψεύστηκαν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ. ]