Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
21:23:00

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

72,5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση υποδομών στην Κεντρική Εύβοια

Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 του έργου «Αποκατάσταση βλαβών των υποδομών αρμοδιότητας Π.Ε. Εύβοιας στην περιοχή των Δήμων Χαλκιδέων & Διρφύων-Μεσσαπίων, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (σφοδρή κακοκαιρία «Θάλεια») της 8ης & 9ης Αυγούστου 2020», προϋπολογισμού 57,9 εκατ. ευρώ, που είχε αιτηθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον, ο ίδιος έδωσε το «πράσινο φως» και για χρηματοδότηση των αιτημάτων της Περιφέρειας για λογαριασμό των δύο Δήμων προς αποκατάσταση υποδομών τους, εξαιτίας της θεομηνίας «Θάλεια», ύψους 9,38 εκατ. ευρώ και 5,221 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, στις περιοχές Μπούρτζι, πλαζ Μάνικα, Λευκαντί, Νέα Αρτάκη του Δήμου Χαλκιδέων και Ψαχνά, Πολιτικά, Κοντοδεσπότι κ.α. του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

...............................................................................................

[ Φάνης Σπανός (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας): «Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα για να υλοποιήσουμε τα έργα αποκατάστασης των υποδομών μας, από τη μεγάλη καταστροφική θεομηνία της 9ης Αυγούστου. Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης για την έγκριση του συνόλου του ποσού του αιτήματός μας. Προχωρούμε γρήγορα στις διαγωνιστικές διαδικασίες ώστε να ξαναφτιάξουμε τους δρόμους, τις γέφυρες, τα αντιπλημμυρικά έργα με υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Πάμε να επουλώσουμε τις πληγές μας οριστικά, να νιώσουμε ξανά ασφαλείς.»
Γιώργος Κελαϊδιτης (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας): «Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της επούλωσης των πληγών που άφησε στις υποδομές μας η μεγάλη πλημμύρα του Αυγούστου, η Περιφερειακή Αρχή, ως όφειλε, εξασφάλισε σημαντικές πιστώσεις που θα επιτρέψουν στις πληγείσες περιοχές να αναπνεύσουν και να γυρίσουν οριστικά σελίδα. Μεγάλα έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αποκατάσταση οδοποιίας και τεχνικών έργων στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων - Μεσσαπίων, παίρνουν σάρκα και οστά, με βασικό μας πια στόχο την ταχεία και άρτια εκτέλεση τους». ]