Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
11:51:00

Χαλκίδα

Ανοίγει ξανά η υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Σάλη

Εξελίξεις στην υπόθεση του προ 4ετίας θανάτου του Βαγγέλη Σάλη.
Ο φάκελος για το θάνατο του 33χρονου αγρότη από τα Ψαχνά, πάλι ανασύρθηκε από το Αρχείο, άνοιξε και πάλι, ασκήθηκε δίωξη κατ' αγνώστων δραστών και χρεώθηκε σε Ανακριτή.
Τη σημαντική, δικαστική εξέλιξη έκανε γνωστή (στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη και δικαιωματικά, καθώς για να κινηθούν πολύ γρήγορα όλες οι διαδικασίες τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η προβολή της υπόθεσης στην εκπομπή) ο δικηγόρος της μητέρας και του αδελφού του Βαγγέλη Σάλη.

..................................................................................................................Πηγή: anikolouli.gr

Η μυστηριώδης –πλέον- δολοφονία του 33χρονου αγρότη Βαγγέλη Σαλή, ο οποίος βρέθηκε ετοιμοθάνατος στο χωράφι του στην Καστέλλα, έπειτα από κατανάλωση δηλητηριασμένου φαγητού, αποτελεί γρίφο!
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 24 Μαΐου 2016, όταν ο άτυχος πατέρας ενός κοριτσιού 40 ημερών εντοπίστηκε από έναν εργάτη του μέσα σε μια μικρή αποθήκη με εργαλεία, όπου, όπως όλα δείχνουν, κάποιος τον κλείδωσε για να μην μπορεί να καλέσει βοήθεια. Παράλληλα, φαίνεται ότι ο δράστης της δολοφονίας πέταξε το κλειδί της πόρτας λίγα μέτρα μακριά, μέσα στα χόρτα, ενώ εύλογες απορίες προκαλεί και το γεγονός ότι το κλειδί του 4Χ4 οχήματος του 33χρονου ήταν κρυμμένο κάτω από το πατάκι του οδηγού. Δίπλα στον άτυχο αγρότη βρέθηκε, επίσης, ένα δοχείο με γεωργικό φάρμακο, με συνέπεια ο θάνατός του να αποδοθεί αρχικά σε αυτοκτονία.

Ο Αθηναίος δικηγόρος της μητέρας και του αδελφού του θύματος, -μιλώντας στην εκπομπή της Νικολούλη- έκανε λόγο για απίστευτα λάθη, παραλείψεις και πάρα πολλά κενά σε προανακριτικό και ανακριτικό επίπεδο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν έγινε ποτέ αυτοψία στο χώρο που βρέθηκε το θύμα, δεν πήραν αποτυπώματα, δεν βρέθηκαν τα πειστήρια που αναφέρονται στις καταθέσεις, τα οποία εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, αφού οι Αρχές δεν τα συνέλεξαν ποτέ.
Η μητέρα και ο αδελφός του θύματος δεν πίστεψαν ποτέ στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και άρχισαν να συγκεντρώνουν στοιχεία, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι ο αγαπημένος τους δολοφονήθηκε. Το γεγονός που τους κινητοποίησε να αρχίσουν έρευνες ήταν ότι στο στομάχι του, μαζί με τροφή, εντοπίστηκε ποσότητα φυτοφαρμάκου διαφορετικού από αυτό που υπήρχε μέσα στο δοχείο το οποίο βρέθηκε δίπλα του.
Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η μαρτυρία συγγενικού προσώπου, που ανέφερε ότι μετά το τραγικό συμβάν είδε συγκεκριμένο πρόσωπο να βάζει φαγητό μέσα σε μια τσάντα και να την πετάει στα σκουπίδια! Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο, ο 33χρονος είχε εμπλακεί σε τροχαίο με το τρακτέρ του, γεγονός που σύμφωνα με τη σύζυγο και την πεθερά του, τον αναστάτωσε και τον οδήγησε στην αυτοχειρία,. Η τελευταία φέρεται επίσης ότι ισχυρίστηκε πως ο γαμπρός της δεν κάθισε να φάει προτού φύγει για τα χωράφια του. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας υποστήριξε ότι το πιθανότερο είναι ο αδικοχαμένος αγρότης να πήρε το δηλητήριο μαζί με μαγειρεμένη τροφή.
Ο αγώνας που η μητέρα και ο αδελφός του θύματος έδιναν για πάνω από τέσσερα χρόνια, τελικά δικαιώθηκε, καθώς κατάφεραν να ασκηθεί δίωξη κατ΄ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Παραμένουν αποφασισμένοι να φτάσουν έως το τέλος για να μάθουν την πλήρη αλήθεια και γι' αυτό, κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να μιλήσει.