Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
04:20:09

Χαλκίδα

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της δολοφονίας Τσακανίκα

Στην ταυτοποίηση των δύο ανδρών που τα ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου εισέβαλαν στο σπίτι του Νίκου Τσακανίκα στη Έξω Παναγίτσα και τον δολοφόνησαν, προχώρησε η Ασφάλεια.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε το επόμενο πρωί από την αδελφή του, νεκρός μέσα στο σπίτι του, γυμνός, δεμένος σε καρέκλα, έχοντας σημάδια από χτυπήματα και μονωτική ταινία στο στόμα.
Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι οι δύο δράστες σκότωσαν τελικά το θύμα διά ασφυξίας. Το πιθανότερο είναι να τον έπιασαν από το λαιμό και να του έφραξαν τις αναπνευστικές οδούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι δύο ταυτοποιηθέντες, με καταγωγή από τη Συρία, εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ ο ένας εκ των δύο είχε συλληφθεί το Μάιο του 2019 στην Αθήνα για ναρκωτικά και παράνομη κατοχή όπλου.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία σε βάρος των δύο δραστών αφορά στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας από πρόθεση και κατά συναυτουργία, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται το σενάριο να υπήρχε και άλλο κίνητρο.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι, με αποτέλεσμα να εκτιμούν ότι είτε το θύμα πήγε στο σπίτι μαζί με τους δράστες, με το αυτοκίνητό του είτε ότι το θύμα άνοιξε στους δράστες γιατί τους γνώριζε.
Οι χώροι του σπιτιού ήταν ανάστατοι, με τους δύο δράστες να έχουν αφαιρέσει μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, πήραν και το αυτοκίνητο (ένα smart) του θανόντος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.