Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου: Προς ωρίμανση μελετών

Κατόπιν της έγκρισης, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, του Τεχνικού Προγράμματός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2021, εξασφαλίστηκε η δυνατότητα οριστικής ωρίμανσης των μελετών των έργων «Παράκαμψη Βασιλικού» (στο σχέδιο) και «Παράκαμψη Αμαρύνθου», συνολικού προϋπολογισμού 530.000 ευρώ.

Συνθήκη αναγκαία αλλά όχι πάντως και ικανή για να καταστεί δυνατή η ένταξη και δημοπράτηση των δύο αυτών έργων στο άμεσο μέλλον. Η «επιτάχυνση στην υλοποίησή τους» που εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή (στις 11 Αυγούστου, φέτος, από τη Χαλκίδα) μέχρι τώρα ακούγεται ως ...παρηγοριά για τους νεκρούς και τις καταστροφές από τις πλημμύρες...

[ Παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου

-Παράκαμψη Βασιλικού
Αφορά στην παράκαμψη του Βασιλικού, μήκους 7,5 χλμ. περίπου.
Το κόστος του έργου εκτιμάται περί τα 45 εκατ. ευρώ.
Το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2009 και η σύμβαση υπογράφηκε το 2010, αλλά η εργολαβία δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς δεν είχαν συντελεστεί οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις.
Σήμερα, έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, αλλά απαιτούνται να ολοκληρωθούν και οι οριστικές μελέτες των τεχνικών του έργου.
Εκτιμάται θεωρητικά πως θα μπορούσε να είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί το 2021.

-Παράκαμψη Αμαρύνθου
Αφορά στην παράκαμψη της Αμαρύνθου μήκους 7 χλμ. περίπου.
Το κόστος του έργου υπολογίζεται περί τα 39 εκατ. ευρώ.
Το έργο έχει ώριμες μελέτες, αλλά απαιτείται και η σύνταξης νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ώστε να εκδοθεί η απαραίτητη αδειοδότηση. Παράλληλα, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί το Κτηματολόγιο και να κηρυχθούν οι απαλλοτριώσεις.
Εκτιμάται θεωρητικά πως θα μπορούσε να είναι έτοιμο να προκηρυχθεί το 2021. ]

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.