Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
00:12:43

Χαλκίδα

Άλλο πολυεθνική και επιφανείς κι άλλο το πόπολο για Παγώνη - Καθαροσπόρη…

...σύμφωνα με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Έξω Παναγίτσας για το θέμα της διαγράμμισης της λεωφ. Γ. Παπανδρέου (δηλ. του χαρακτηρισμένου ως εθνικού δρόμου Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης).

ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ...
"Για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση στο Δήμο Χαλκιδέων και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του, για την επαναφορά της σωστής διαγράμμισης του οδικού άξονα Χαλκίδας - Ν.Αρτάκης.
Ως γνωστόν από τον Ιούλιο του 2013 ο Δήμος μας εγκλώβισε με μια διπλή διαχωριστική γραμμή από τα φανάρια της Λιανής Άμμου έως την είσοδο της Νέας Αρτάκης, με 3-4 ανοίγματα τα οποία όμως δεν εξυπηρετούν ούτε τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ούτε των διερχόμενων οδηγών και πεζών.
Μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας και της Τροχαίας Χαλκίδας, το θέμα τέθηκε ξανά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο, και πάρθηκε απόφαση να υπάρχουν ανοίγματα στους κάθετους δρόμους, 1ον) για να μπορούν οι οδηγοί να στρίβουν αριστερά με ασφάλεια, και 2ον) να μειωθεί η ταχύτητα των διερχόμενων αυτοκινήτων, διότι η διπλή διαχωριστική γραμμή που έγινε ήταν αιτία να αυξηθεί η ταχύτητα των οχημάτων.
Η θετική αυτά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επικυρώθηκε από την Υπερ-Περιφέρεια. Από τότε μάταια περιμένουμε να γίνει διόρθωση αυτής της διπλής γραμμής.

...ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ...
«Πρόσφατα, με λύπη διαπιστώσαμε: Απαιτείται καθαρισμός των φρεατίων του δρόμου, τα οποία δεν καθαρίστηκαν ούτε πέρυσι και από τα σκουπίδια έχει γίνει φραγή στις σχάρες, με αποτέλεσμα στις πρόσφατες βροχές, να μη μπορούν να δεχτούν τα όμβρια ύδατα.
Κύριε Δήμαρχε, κύριοι των Υπηρεσιών που εμπλέκονται με τα θέματα αυτά, να γνωρίζετε πως προέχει πάντα η ασφάλεια των Δημοτών.»

...ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η συνέχεια της ανακοίνωσης, είναι καταγγελτική για τη Δημοτική Αρχή και άκρως αποκαλυπτική για τον βίο και τις υπόγειες διαδρομές της, στο εν λόγω θέμα (τουλάχιστον).

«Ο Δήμος Χαλκιδέων, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις των πολυεθνικών, έκανε διόρθωση πριν και μετά τον ΑΒ Βασιλόπουλο στη Λιανή Αμμο, και σε ένα αδιέξοδο δρομάκι μήκους 80 μέτρων πριν την εκκλησσία των Ευβοέων Αγίων, διότι εκεί μένουν γνωστοί και επώνυμοι γιατροί και δικηγόροι.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, να σας θυμίσουμε πως σας εξέλεξαν οι πολίτες του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων, και όχι ο ΑΒ ή ...του πουλιού το γάλα. Εκτός αν λογοδοτείτε μόνο σε αυτούς!»

Παίρνοντας δε το βάρος της καταγγελίας και επισείοντας την προσοχή των αρμοδίων (Παγώνης και Καθαροσπόρης, στα σίγουρα) σε πιθανή απάντηςή τους με απόπειρα διάψευσης ή δικαιολογιών, στην καταγγελία του Συλλόγου συμπληρώνεται: «Είμαστε στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση»...

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Έξω Παναγίτσας, μέσα ενημέρωσης και πολίτες, αναμένουμε την απάντηση –απαιτείται να υπάρξει- της Δημοτικής Αρχής.