Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
10:08:21

Χαλκίδα

Ν. Λάμψακος και ΚΚΕ αποχαιρετούν τον Πολυχρόνη Τσιτίνη

Έφυγε από τη ζωή, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, σε ηλικία 80 ετών, ο Πολυχρόνης Τσιτίνης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία που είχαν εγκατασταθεί στη Νέα Λάμψακο, από τα νεανικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στο κίνημα.
Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη βιομηχανία «Αφεντάκη», θέση από την οποία παύτηκε από τη δικτατορία, μέλος της αντιδικτατορικής πάλης μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Με τη μεταπολίτευση έγινε μέλος του ΚΚΕ, οικοδόμος πλέον, δραστηριοποιήθηκε ως μέλος του ΔΣ της Ένωσης Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας ενώ για χρόνια υπήρξε μέλος του ΔΣ του Παρατήματος Εύβοιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ.

Η ευρύτερη αναγνώριση στο πρόσωπό του ήρθε από τους συμπολίτες του στην Αυτοδιοίκηση. Πάντα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, εκλέχθηκε το 1975-78 κοινοτικός σύμβουλος Νέας Λαμψάκου, το 1979-1990 και το 1995-98 κοινοτάρχης Νέας Λαμψάκου, το 2014-19 δημοτικός σύμβουλος Χαλκιδέων και το 2019 έως σήμερα τοπικός σύμβουλος Νέας Λαμψάκου.

Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ, που ανακοίνωσε «με βαθύτατη θλίψη» το θάνατό του, χαιρετίζει τη δράση του και αναγνωρίζει στον «σύντροφο» ότι «τίμησε τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος, μέσα από τις γραμμές του, μέχρι το τέλος της ζωής του».

Η κηδεία του Πολυχρόνη Τσιτίνη θα γίνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στο Νεκροταφείο της Νέας Λαμψάκου και θα είναι πολιτική.