Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
00:44:33

Χαλκίδα

5 τα ανακοινωθέντα νέα κρούσματα στην Εύβοια

Πέντε (5) νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Εύβοια (στο συνολικό αριθμό ρεκόρ των 1690 σε όλη την Ελλάδα) ανακοίνωσε –σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου- ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 52χρονο καπετάνιο αλιευτικού από το Βόλο που διαγνώστηκε στο νοσοκομείο της Κύμης (ενώ δεν έχουν προσμετρηθεί οι 4 αλλοδαποί του πληρώματος που βρέθηκαν θετικού και έχουν τεθεί σε καραντίνα), 45χρονη γυναίκα στην Κάρυστο, 30χρονο στα Ψαχνά, 45χρονη στη Χαλκίδα και μια αλλοδαπή στη Δομή της Ριτσώνας.

Μετά και τη σημερινή ανακοίνωση, τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Εύβοια, για το διάστημα από 1ης Αυγούστου, ανέρχονται στα 171, με 26 από αυτά να καταγράφονται το Σεπτέμβριο και 124 (δηλ. σχεδόν 5 φορές πάνω) 1 ημέρα πριν ολοκληρωθεί ο Οκτώβριος!

Η κατάταξη της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με το υπάρχον σύστημα κατάταξης στον «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19» παραμένει σταθερά στο Επίπεδο 2, δηλαδή υπό Επιτήρηση. Σε αναμονή όμως των αυριανών ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, πληροφορίες θέλουν να εξετάζεται η κατάταξη σε τρία επίπεδα, αντί των τεσσάρων που ίσχυαν μέχρι τώρα, με τη συνένωση των Επιπέδων 2 και 3 και άρα, το κίτρινο της Εύβοιας να μετατρέπεται σε πορτοκαλί, με αποτέλεσμα αυστηρότερα μέτρα σε ισχύ.