Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
02:44:21

Χαλκίδα

Δημόκριτος: «Ναι» από Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο

Οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Κώστας Λάππας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Κοτρογιάννης, σε συνάντησή τους με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή των φορέων που εκπροσωπούν στη διακηρυγμένη πρόθεση για αξιοποίηση του «Δημοκρίτου», μέσα από ήπιες κτηριακές παρεμβάσεις και τη λειτουργία του ως σύγχρονου εκπαιδευτικού πολυκέντρου.
Λάππας και Κοτρογιάννης χαρακτήρισαν ως «ιδανική» την κατεύθυνση αναβίωσης της Σχολής του Δημόκριτου, του έργου και της προσφοράς της στην τοπική οικονομία και κοινωνία και εκτίμησαν ότι «ένα σύγχρονο πολυμορφικό εκπαιδευτικό κέντρο είναι αναγκαίο για τον τόπο, αφού μελλοντικά θα συμβάλει καταλυτικά στην δημιουργία της σύγχρονης γενιάς καταρτισμένων και εξειδικευμένων επαγγελματιών».
Έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία του Επιμελητηρίου σε ότι χρειαστεί στην υπηρεσία του συγκεκριμένου σκοπού, ιδίως επί θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Και στο πλαίσιο της εν εξελίξει δημόσιας διαβούλευσης της σχετικής πρότασης, κατέθεσαν τις ειδικότερες απόψεις και προτάσεις τους αναφορικά με τους σχεδιαζόμενους τομείς και άξονες λειτουργίας του σχεδιαζόμενου εκπαιδευτικού κέντρου.